Το Start Menu επιστρέφει στα Windows τον Αύγουστο

Το Start Menu επιστρέφει στα Windows τον Αύγουστο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικαλούμενο πηγές μέσα από την αμερικανική εταιρεία, το σάιτ τεχνολογίας The Verge υποστηρίζει πως το Start Menu θα επιστρέψει στα Windows μέσα στον Αύγουστο, με μία νέα αναβάθμιση που θα λανσάρει τότε η Microsoft.

Το Start Menu πρωτοεμφανίστηκε στα Windows 95, και έκτοτε συνόδευε κάθε καινούρια έκδοση μέχρι τα Windows 8, στα οποία η Microsoft επέλεξε να το αποσύρει. Ωστόσο, αυτή η απόφαση δυσαρέστησε πολλούς χρήστες, αφού έκανε ακόμη πιο δύσκολη την εξοικείωσή τους με το καινούριο λειτουργικό.

Ήδη στο συνέδριο προγραμματιστών BUILD, πριν από ένα μήνα, η Microsoft είχε επιβεβαιώσει πως θα επαναφέρει το χαρακτηριστικό στα Windows 8, παρουσιάζοντας  μάλιστα τη μορφή που θα έχει – καθώς το νέο Start Menu θα περιλαμβάνει και «ζωντανά πλακίδια» (live tiles) από το μοντέρνο περιβάλλον χρήσης.

Αν και τότε η αμερικανική εταιρεία δεν είχε αποκαλύψει στο συνέδριο πότε το εν λόγω χαρακτηριστικό θα επιστρέψει στις οθόνες των υπολογιστών και των tablet, το The Verge αναφέρει ότι αυτό θα γίνει τον Αύγουστο, με μία αναβάθμιση που θα κυκλοφορήσει τότε.

Μάλιστα, μέσω της ίδιας αναβάθμισης, για πρώτη φορά οι εφαρμογές για το μοντέρνο περιβάλλον χρήσης (Modern UI) θα μπορούν να προβληθούν στο desktop, «τρέχοντας» η καθεμία μέσα στο δικό της παράθυρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή