Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του τμήματος κινητών της Nokia από τη Microsoft

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του τμήματος κινητών της Nokia από τη Microsoft

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft. Η εξαγορά, η οποία έχει εγκριθεί από τους μετόχους της Nokia και από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, "σηματοδοτεί το ξεκίνημα της ένωσης των δύο οργανισμών σε μία ομάδα", ανέφερε η αμερικανική εταιρεία.

Ο CEO της Microsoft Satya Nadella "καλωσόρισε" το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia, αναφέροντας πως η τεχνογνωσία του θα βοηθήσει την εταιρεία να προσαρμοσθεί στις νέες προτεραιότητες που έχει θέσει, δηλαδή τη φορητότητα και τις υπηρεσίες cloud. Επιπλέον, με τον τομέα κινητών τηλεφώνων της Nokia, η Microsoft θα στοχεύσει στην αγορά προσιτών κινητών συσκευών, η οποία υπολογίζεται στα 50 δισ. δολάρια ετησίως, θέλοντας να διεκδικήσει όσο το δνυατόν μεγαλύτερο μερίδιο από το επόμενο ένα δισεκατομμύριο καταναλωτών που θα αποκτήσουν το πρώτο τους "έξυπνο" τηλέφωνο. Παράλληλα, στόχος της Microsoft είναι να αυξήσει τη χρήση των υπηρεσιών της απο νέους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Ο πρώην πρόεδρος της Nokia Stephen Elop θα αναλάβει το πόστο του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Microsoft Devices Group, έχοντας υπό την εποπτεία του μια μεγάλη γκάμα συσκευών, όπως τα Lumia smartphones και tablets, τα κινητά τηλέφωνα Nokia, τις κονσόλες Xbox,  και τα Surface. 

Όπως αναφέρει η Microsoft, τα Windows Phone αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα στην αγορά των smartphone, με την γκάμα των συμβατών συσκευών να επεκτείνεται συνεχώς. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την IDC, τα Windows Phone ενίσχυσαν τη θέση τους ανάμεσα στα τρία κορυφαία λειτουργικά συστήματα για smartphone και ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα μεταξύ των κορυφαίων λειτουργικών συστημάτων, με αύξηση 91% από έτος σε έτος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή