Sony: Πρόγραμμα επισκευής ή αντικατάστασης του VAIO Fit 11A

Sony: Πρόγραμμα επισκευής ή αντικατάστασης του VAIO Fit 11A

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα δωρεάν επισκευής ή αντικατάστασης των Vaio Fit 11A ξεκίνησε η Sony, ώστε να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος υπερθέρμανσης των φορητών υπολογιστών. Όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία στις 11 Απριλίου, το πρόβλημα αφορά κάποιες από τις εσωτερικές και μη αποσπώμενες μπαταρίες του notebook, οι οποίες παρέχονται από τρίτο προμηθευτή και ενδέχεται να αναπτύξουν πολύ υψηλή θερμοκρασία. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιθανό να καεί μερικώς το περίβλημα της συσκευής.

Παρόλο που το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει εισαχθεί στην Ελλάδα, η Sony πληροφορεί τυχόν καταναλωτές στη χώρα μας που το έχουν προμηθευτεί από το εξωτερικό, ότι το πρόβλημα αφορά τις προϊοντικές σειρές: SVF11N16CTB, SVF11N1L2RP, SVF11N1A4E, SVF11N1L2RS, SVF11N1C5E, SVF11N1M2ES, SVF11N1L2EB, SVF11N1S2EB, SVF11N1L2EP, SVF11N1S2ES, SVF11N1L2ES και SVF11N1S2RS.

Επίσης, ενημερώνει πως σκοπεύει να ταυτοποιήσει τους φορητούς υπολογιστές που επηρεάζονται, μέσω των σειριακών τους αριθμών, και θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα είτε επισκευής, είτε αντικατάστασής τους, χωρίς καμία χρέωση. Στην περίπτωση που ένας πελάτης έχει στην κατοχή του ένα ή περισσότερα από τα μοντέλα των παραπάνω σειρών, μπορεί να επικοινωνήσει με τη γραμμή βοηθείας και η εταιρεία θα φροντίσει να παραλάβει το φορητό υπολογιστή του με μια υπηρεσία παραλαβής-παράδοσης.

Η εταιρεία πρόκειται να επικοινωνήσει με τους πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη εγγραφεί στο πρόγραμμα επισκευής, ώστε να ορίσουν μια ημερομηνία παραλαβής που θα τους εξυπηρετεί. Όσοι καταναλωτές δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επισκευής που αναφέρεται πιο πάνω, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμμή βοηθείας, ώστε να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις.

Όπως και στις 11 Απριλίου, η Sony υπενθυμίζει ότι οι κάτοχοι των ελαττωματικών μοντέλων θα πρέπει να κλείσουν τον υπολογιστή και να τον αποσυνδέσουν από το ρεύμα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, και από τον Φεβρουάριο του 2014 που ξεκίνησαν οι πωλήσεις αυτών των υπολογιστών, είχαν αναφερθεί τέσσερα περιστατικά παγκοσμίως, στα οποία το περίβλημα του υπολογιστή κάηκε. Καμία από αυτές τις αναφορές δεν αφορούσε την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή