Καθηλωτική εικόνα και ήχος από τις νέες τηλεοράσεις Sony Bravia

Καθηλωτική εικόνα και ήχος από τις νέες τηλεοράσεις Sony Bravia

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις νέες σειρές τηλεοράσεων Sony Bravia, που θα κυκλοφορήσουν από τον Μάιο στη χώρα μας, παρουσίασε η ελληνική αντιπροσωπεία σε εκδήλωση για τους εκπροσώπους του Τύπου. Στα καινούρια μοντέλα περιλαμβάνονται τόσο σειρές Ultra HD (X95, Χ9, X85) όσο και Full HD (W95, W85, W8, W7, W6, R4), σε μία μεγάλη γκάμα διαστάσεων – που ξεκινούν από τις 32 και φτάνουν μέχρι τις 80 ίντσες.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, για το φετινό της line-up η Sony έβαλε ακόμη πιο πολύ ψηλά στην ατζέντα της την ποιότητα της εικόνας, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες με σκοπό την απόδοση «ζωντανών» και έντονων χρωμάτων. Μια τέτοια τεχνολογία είναι η X-tended Dynamic Range, η οποία εκτινάσσει την αντίθεση, για εντυπωσιακά ζωηρά χρώματα και «βαθιά» μαύρα. Μάλιστα, η φετινή «ναυαρχίδα» της ιαπωνικής εταιρείας, η X95, ενσωματώνει την αποκλειστική τεχνολογία X-tended Dynamic Range PRO, η οποία τριπλασιάζει το δυναμικό εύρος.  

Για την απόδοση των γρήγορων σκηνών χωρίς κανενός είδους τεχνούργημα, τα καινούρια Full HD μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με αναβαθμισμένο επεξεργαστή εικόνας, τον X-Reality PRO. Στην περίπτωση των επτά Ultra HD τηλεοράσεων, όπως η X95, η Sony ενσωμάτωσε τον ακόμη ισχυρό 4K X-Reality PRO. Έτσι, είτε ο τηλεθεατής βλέπει σε 4K, είτε σε τυπική ανάλυση, η ειδική βάση δεδομένων εικόνων 4K της εταιρείας εξασφαλίζει κορυφαία εικόνα, με ζωηρά χρώματα και κοντράστ.

Ειδικά οι Ultra HD τηλεοράσεις, είναι εφοδιασμένες και με τα πιο πρόσφατα πρότυπα (HDMI 2.0, MHL 3.0) για την ενσύρματη και ασύρματη μετάδοση 4Κ περιεχομένου, ενώ υποστηρίζουν αποκωδικοποίηση codec HEVC, για να μπορούν να αναπαράγουν περιεχόμενο 4K/60p από υπηρεσίες internet streaming.

Παράλληλα, όλες οι καινούριες TV χρησιμοποιούν την τεχνολογία TRILUMINOS Display της Sony, χάρις στην οποία μπορούν να «επιστρατεύσουν» μια πιο πλούσια χρωματική παλέτα, για να αποδίδουν με μεγαλύτερη αξιοπιστία  ακόμη και τις πιο δύσκολες αποχρώσεις, όπως αυτές του κόκκινου και του γαλάζιου. Επίσης, για όλα τα 4K μοντέλα, όπως και για τα μοντέλα των σειρών W95 και W85, έχει επιλεγεί η νέα σχεδίαση «Wedge», με ένα χαρακτηριστικά μακρόστενο προφίλ.

Ένα πλεονέκτημα του νέου ντιζάιν είναι πως εξοικονομεί χώρο, με συνέπεια να μπορεί κανείς να τοποθετήσει την τηλεόραση στον τοίχο ή σε ένα στενό τραπέζι, χωρίς να χρειάζεται πλέον μια ογκώδη βάση.

Πλούσιος και «βαθύς» ήχος

Επιπλέον, το «Wedge» δίνει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό, για να χωράει το ολοκαίνουργιο ηχείο Long Duct Speaker με ενσωματωμένο subwoofer της Sony, που αποδίδει κορυφαίο ήχο σε όλες τις συχνότητες με ισχυρά μπάσα. Η Bravia X9 ενσωματώνει μπροστινά ηχεία με μαγνητικό υγρό (Magnetic Fluid Speakers), που διαθέτει μόνο η Sony, τα οποία αποδίδουν πεντακάθαρο και ισχυρό ήχο πλήρους εύρους.

Ολόκληρη η φετινή σειρά Bravia διαθέτει τεχνολογία Clear Audio+, που ρυθμίζει τον ήχο της τηλεόρασης ακόμα καλύτερα. Οι τεχνολογίες Clear Phase, Clear Vocal και S-force Front Surround, της Sony, συνδυάζονται για να βελτιώνονται η μουσική και οι διάλογοι σε ό,τι κι βλέπει κανείς – ταινίες, συναυλίες, σπορ και άλλα.

Πιο «φιλική» ψυχαγωγία

Η πρόσβαση σε περιεχόμενο έχει γίνει ακόμη ευκολότερη, με τη νέα εύχρηστη διεπαφή της Bravia. Η οθόνη καλωσορίσματος προβάλλει τις κατηγορίες σε πλαίσια, πάνω από το πρόγραμμα που παρακολουθεί ο τηλεθεατής, βοηθώντας τον να βρει εύκολα ακριβώς ό,τι θέλει. Στις κατηγορίες περιλαμβάνονται εκπομπές με τις περισσότερες προβολές (Hot TV shows), συστάσεις για βίντεο από το Internet, ή από φωτογραφικά άλμπουμ που ανέβασαν οι φίλου του χρήστη.

Επιπλέον, οι τηλεοράσεις ανάβουν σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και οι εφαρμογές όπως το YouTube ξεκινάνε κατευθείαν από την αρχική σελίδα, πιο γρήγορα από ποτέ. Παράλληλα, η αλληλεπίδραση με την τηλεόραση γίνεται παιχνιδάκι, με το νέο τηλεχειριστήριο One-Flick Remote για άνετη επιλογής περιεχόμενου. Η τεχνολογία NFC, που είναι ενσωματωμένη στο τηλεχειριστήριο, προσφέρει ξεκούραστη σύνδεση με άλλες κινητές συσκευές. Με τη λειτουργία One-touch mirroring, ό,τι βρίσκεται μέσα σε ένα smartphone, μπορεί να προβληθεί στη στιγμή στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης.

Χάρη στην ολοκαίνουργια λειτουργία Social Viewing, η τηλεόραση μετατρέπεται σε μια ακόμα περισσότερο κοινή εμπειρία αλληλεπίδρασης, εμφανίζοντας τα tweets που αφορούν στην εκπομπή που βλέπει ο τηλεθεατής. Με την ενσωματωμένη κάμερα και το μικρόφωνο,  ο χρήστης μπορεί να κάνει chat με τους φίλους και τους συγγενείς του μέσω Skype, όσο βλέπει τηλεόραση. Η ποιότητα των βίντεο παραμένει πεντακάθαρη, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, ενώ η μοναδική τεχνολογία ακύρωσης της ηχούς, από τη Sony, διατηρεί τη συνομιλία πεντακάθαρη.

Τέλος, η λειτουργία Live Football βάζει τον τηλεθεατή μέσα στην καρδιά των γεγονότων την ημέρα του αγώνα, βελτιώνοντας εικόνες και ήχο. Η ομαλή, νέα διεπαφή ενσωματώνει, επίσης, ειδήσεις και τα σημαντικότερα σημεία από τη FIFA. Με ένα κουμπί, μπορεί κανείς να διακόψει άμεσα τη φωνή του σχολιαστή, για να επικεντρωθεί στη γεμάτη αγωνία εξέλιξη του αγώνα, χωρίς περισπασμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή