Οι βομβιστές βάζουν βόμβες

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να βρίσκεις το γραφείο σου άνω-κάτω από το… ωστικό κύμα μιας βόμβας! Χειρότερες είναι οι σκέψεις που υποχρεωτικά κάνεις όταν μαθαίνεις πως οι τρομοκράτες, που έβαλαν τη βόμβα στον δρόμο μπροστά στον τόπο εργασίας των εργαζομένων του ΣΚΑΪ και της «Κ», υποτίθεται ότι θέλουν να στείλουν κάποιο «μήνυμα» που θέλει να προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας. Αν δεν αρέσει στους βομβιστές…

Το μόνο μήνυμα που στέλνουν οι τρομοκράτες είναι η βία. Είναι η φυσική απειλή προς όσους μπορεί να έχουν και να διατυπώνουν δημοσίως διαφορετική άποψη από την κρατούσα. Το «μήνυμα» είναι ότι, αν χρειαστεί, πάντοτε κατά την κρίση των τρομοκρατών, η έκρηξη μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ώρα, κατά την απόλυτη κρίση τους. Οι βομβιστές δείχνουν το τρομακτικό πρόσωπο της απειλής που καιρό τώρα εκπέμπεται εναντίον της ελευθερίας της ενημέρωσης. Δυστυχώς υπάρχουν και εκείνοι που επέμειναν, εδώ και πολύ καιρό τώρα, να διχάζουν, να δείχνουν τον στόχο στους τρομοκράτες.

Η εξ αντικειμένου ταύτιση της κρατικής εξουσίας με τους βομβιστές λέει πολλά για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοκρατία μας. Γνωρίζοντας ότι το «φυτευμένο εμπάργκο» της κυβερνητικής πλειοψηφίας εναντίον του ΣΚΑΪ και, κυρίως, η επιμονή σε αυτή την αντιδημοκρατική στάση ήταν απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, η παράλειψη της αστυνομίας να προστατέψει τους εργαζομένους λέει πολλά για την αξιολόγηση που γίνεται ως προς τα «στελέχη» της –βομβιστικής πλην χωρίς περιστροφές «φιλοκυβερνητικής»– οργάνωσης.

Μάζεψα λοιπόν τα θρύψαλα και κάθησα στο γραφείο στο οποίο καθημερινά γράφω το παρόν πόνημα, λίγες μόνον ώρες μετά την προγραμματισμένη κατατρομοκράτηση. Ηθελα να δοκιμάσω αν η ψυχολογία της στιγμής μπορεί να επηρεάσει τις πιο σταθερές απόψεις.

Αραγε, μας εκφοβίζει η βόμβα τόσο ώστε να γινόμαστε, ως δημοσιογράφοι, πιο «προσεκτικοί»; Η αρχική αντίδραση όσων εργαζόμαστε μαζί ήταν αρνητική. Πλην όμως, η βία δεν αφήνει κανέναν και ποτέ ανεπηρέαστο. Αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τα όρια της προσωπικής ελευθερίας σου από τη στιγμή που κάποιοι, λίγοι και χωρίς ταυτότητα, επιδιώκουν να σε φοβίσουν. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, επί ΣΥΡΙΖΑ, οι βομβιστές τρομοκράτες έγιναν κάτι σαν όλους τους άλλους ανθρώπους. Το μόνο λάθος τους είναι ότι βάζουν… βόμβες, αλλά το κάνουν κατόπιν προειδοποίησης! Επί ΣΥΡΙΖΑ, οι τρομοκράτες εμφανίζονται παραστρατημένοι και άσωτα παιδιά. Επί ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου περιόρισε τη διαφωνία της με τους τρομοκράτες μόνον «στον τρόπο που θα αλλάξει ο κόσμος»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή