80 χρoνια πριν… 28-12-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατόπιν των πληροφοριών περί μετακινήσεων ιταλικού στρατού εις την ιταλικήν Σομαλίαν, η γαλλική Κυβέρνησις προέβη εις την λήψιν προληπτικών μέτρων εις την γαλλικήν Σομαλίαν. Το δεύτερον αποικιακόν τάγμα εστάλη εις ενίσχυσιν της εκεί γαλλικής φρουράς της οποίας η δύναμις ανέρχεται μόνον εις εν τάγμα και την ναυλοχούσαν εις Τζιμπουτί ακταιωρόν «Ντιμπερβίλ» [φωτ.: Γαλλικές δυνάμεις στη Μασσαλία αναχωρούν για το Τζιμπουτί].

«ΜΕΘΗΜΕΤΡΟΝ»: Η αστυνομία του Σικάγου επλουτίσθη τον τελευταίον καιρόν με ένα πρακτικώτατον όργανον, το οποίον επιτρέπει εις τον ανακριτήν να διαπιστώνη μετά βεβαιότητος εάν ο συλλαμβανόμενος επί μέθη και αρνούμενος το παράπτωμά του λέγη την αλήθεια ή όχι. Το όργανον ούτο απεκλήθη ήδη «Μεθήμετρον». Ο υποτιθέμενος μεθυσμένος καλείται να φυσήξη εις ένα μπαλλόνι. Ο αήρ που βγαίνει από τους πνεύμονάς του περνά από ένα υπέρυθρον αέριον. Εάν πράγματι δεν εμεθύσθη, το αέριον φωτίζεται, εάν όμως έχη συμβή το αντίθετον, το αέριο κοκκινίζει περισσότερον.

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ: Επίσης, ιαπωνικά αεροπλάνα επέδραμον κατά της νέας κινεζικής πρωτευούσης το Τσουγκ Κιγκ και εβομβάρδισαν αποτελεσματικώς διαφόρους στρατιωτικούς στόχους […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή