80 χρoνια πριν… 29-12-1938

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ:  […] Ο Πρωθυπουργός Μαχμούτ πασά [φωτ. με τον βασιλιά Φαρούκ, δεξιά] εδήλωσεν εις την Βουλήν ότι η Αίγυπτος δεν έχει υπ’ όψιν της παράτασιν του προνομίου της Διώρυγος εις διεθνή εταιρείαν μετά την εκπνοήν της υφισταμένης συμφωνίας. Η αιγυπτιακή Κυβέρνησις –προσέθεσεν– σχεδιάζει να θέση την Διώρυγα υπό κρατικήν διοίκησιν.

ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ: Η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλλυγουντ αρχίζει να ενδιαφέρεται σοβαρώς διά την τηλεόρασιν. Διάφοροι εταιρείαι έχουν ήδη λάβει διπλώματα ευρεσιτεχνίας, μία δε εξ αυτών πρόκειται να γυρίση κατ’ αυτάς την πρώτην ταινίαν προοριζομένην διά την τηλεόρασιν.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ: Η Ειδική Ασφάλεια του Κράτους κατόπιν επιμόνων προσπαθειών και μακράς παρακολουθήσεως ανεκάλυψε και κατέσχεσε δύο τυπογραφεία εις τα οποία εξεδίδοντο διάφορα λαθραίως και παρανόμως κυκλοφορούντα έντυπα. Ούτω επί της οδού Σολωμού ανεκαλύφθη τυπογραφείον εις το οποίον εξετυπούτο το λαθραίον έντυπον «Ελευθερία», όργανον μιας δήθεν Φιλικής Εταιρείας ως αυτοεκαλείτο. Τόσον οι εκδόται όσον και 4 κομμουνισταί μετέχοντες εις την Σύνταξιν του λαθροβίου εντύπου συνελήφθησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή