80 χρoνια πριν… 6-3-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: […] Η στρατιωτική αεροπορία του Γ΄ Ράιχ δεν εσταμάτησε, ικανοποιημένη από τας επιτυχίας των βημάτων της. Ανέπτυξε εις αναλογίαν που δεν εγνώρισε μέχρι τούδε καμμία άλλη χώρα: τας εγκαταστάσεις της, τας σχολάς της, τους σχηματισμούς της, τα αεροδρόμιά της. […] Ο τόσον υπολογίσιμος αριθμός αεροπλάνων τα οποία διαθέτει ο γερμανικός στρατός εξηγείται διά της κυριολεκτικώς απιστεύτου εξελίξεως της αεροναυτικής βιομηχανίας. Τα Γιούγκερς διαθέτουν 5 εργοστάσια. Τα Ντορνιέ 4. Τα Χένκελ, τα Αράντο, τα Νταίμλερ-Μπενζ, τα Μπάιρις Μοτέρβερκ από 3. Η ετησία παραγωγή δύναται να φθάση εις 5.000 αεροπλάνα, αριθμός ο οποίος ημπορεί να τριπλασιασθή εις περίπτωσιν πολέμου.

ΜΑΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ:  [Οι τεράστιοι αμερικανικοί εξοπλισμοί] οφείλονται εις το γεγονός ότι οι επίσημοι και η Κοινή Γνώμη εις τας Ηνωμένας Πολιτείας πιστεύουν ακραδάντως εις το μάταιον των προσπαθειών των καταβαλλομένων […] διά την παρεμπόδισιν του παγκοσμίου πολέμου.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΥ: Εις την Πολωνίαν εξεδηλώθη κίνημα ειδωλολατρικόν, το οποίον ωνομάσθη Ζαντρούγκα, και έχει σκοπόν να πολεμήση τον καθολικισμόν και να τον αντικαταστήση με «αρχαίας πολωνικάς τελετάς, έθιμα και ιδανικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή