80 χρoνια πριν… 5-4-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΖΗΣ Α΄: Τηλεγραφήματα εκ Βαγδάτης αναφέρουν ότι ο Βασιλεύς του Ιράκ Γαζής ο Α΄ εφονεύθη εις αυτοκινητιστικόν δυστύχημα. […] Εκατόν περίπου χιλιάδες κόσμου παρήλασαν κατά τετράδας προ του φερέτρου, το οποίον έμεινεν εκτεθειμένον εις το προαύλιον των ανακτόρων επί τέσσαρας ώρας διά να δυνηθή ο λαός ν’ αποχαιρετίση τον νεκρόν Βασιλέα του. Ο τριετής υιός του ατυχούς Βασιλέως ανεκηρύχθη Βασιλεύς με το όνομα Φεϋζάλ ο Β΄. Ο εμίρης Αμπντουλλάχ, θείος του νεαρού Βασιλέως διωρίσθη αντιβασιλεύς.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ: Αι υπηρεσίαι της Ειδικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενήμεροι της συντελούμενης ανατρεπτικής κομμουνιστικής κινήσεως […] παρηκολούθησαν συστηματικώς τον τρόπον καθ’ ον εκυκλοφόρουν τα διάφορα κομμουνιστικά έντυπα […] Κατόπιν προέβησαν εις αιφνιδιαστικάς ερεύνας, κατέσχον τα κομμουνιστικά έντυπα και προέβησαν εις συλλήψεις τόσον των διευθυντών των τυπογραφείων και τυπογράφων, όσον και των συντακτών αυτών.

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΑΣΧΑ: Εις την οδόν Αιόλου ετοποθετήθησαν τραπεζάκια μικροπωλητών, οι οποίοι πωλούν φώσφορα, ιεράς συνόψεις, κηρία και βαφάς αυγών. Αι προθήκαι των ζαχαροπλαστείων διεκοσμήθησαν επ’ ευκαιρία των εορτών του Πάσχα με σοκολατένια αυγά και διάφορα Πασχαλινά «μπιμπλό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή