80 χρoνια πριν… 27-5-1939

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΤΙΕΝΤΣΙΝ: Ο κ. Πρωθυπουργός ομιλών […] διά την κατάστασιν εις το Τιέν Τσιν [Φ: ναυτικός αποκλεισμός των Βρετανών στην ιαπωνική περιοχή Τιεντσίν στο Πεκίνο] ανέφερεν ότι ο εν Τόκιο πρεσβευτής της Αγγλίας σερ Ρόμπερτ Κραίγκυ συζητεί το ζήτημα με τον υπουργόν των Εξωτερικών της Ιαπωνίας [φωτ.] και υπάρχουν ελπίδες ότι θα λυθή η διαφορά. […] Συγχρόνως επέμεινεν εις το ζήτημα των προσβολών αίτινες εγένοντο εις βάρος των Αγγλων υπηκόων και ανεφέρθη εις τας προηγουμένας του δηλώσεις εις τας οποίας είπεν ότι πρέπει να παύση η κατάστασις αύτη.

ΗΛΕΚΤΡΑ: Η παράστασις της «Ηλέκτρας» εις την ιστορικήν πλατείαν Ραίμερμπεργκ χαρακτηρίζεται από τον γερμανικόν Τύπον ως ιστορικόν γεγονός. […] Η «Εφημερίς της Φρανκφούρτης», […] παρατηρεί ότι η παράστασις δέον να θεωρηθή ως δώρον της σημερινής Ελλάδος εις ανταπόδοσιν τρόπον τινά των όσων γενεαί ολόκληροι Γερμανών σοφών έπραξαν διά την ερμηνείαν και αναβίωσιν των αρχαίων ελληνικών κειμένων.

ΟΓΚΟΛΥΖΙΝΗ: […] το υπουργείον Υγιεινής ανέλαβε δι’ ανακοινώσεώς του την ευθύνην της απαγορεύσεως του ιδιοσκευάσματος «Ογκολυζίνη» διά του οποίου ελέγετο ότι επετυγχάνετο η θεραπεία του καρκίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή