80 χρόνια πριν στην «Κ» 6-7-1939

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Επιβεβαιούται ότι το γερμανικόν θωρηκτόν «Καίνιξμπεργκ» [φωτ.] θα ευρίσκεται προς επίσκεψιν εις τα ύδατα της Ελευθέρας Πόλεως μεταξύ της 26ης και 31ης προσεχούς Αυγούστου. Τονίζεται ότι το γερμανικόν θωρηκτόν δεν θα έχη πλήρωμα μεγαλύτερον του κανονικού και ότι η επίσκεψίς του κατ’ ουδέν εκφεύγει των διεθνών κανονισμών των διεπόντων τα του καθεστώτος της Ελευθέρας Πόλεως. Παραλλήλως, ενώ δεν διαψεύδεται η δημοσιευθείσα είδησις περί πιθανής επισκέψεως του Καγκελλαρίου Χίτλερ περί τα τέλη Ιουλίου εις το Ντάντσιγκ, σημειούται ότι η ημέρα της επισκέψεως του «Καίνιξμπεργκ» εις τον λιμένα του Ντάντσιγκ θα συμπέση με την μεγάλην αναμνηστικήν τελετήν η οποία θα γίνη εις Τάνεμπεργκ την 27ην Αυγούστου, όπου και θα ομιλήση ο Φύρερ καθορίζων την περαιτέρω εξέλιξιν της γερμανικής πολιτικής. Η σύμπτωσις των δύο ημερομηνιών θεωρείται εκτάκτως χαρακτηριστική.

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Ολίγον μετά την ενταύθα άφιξίν του, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ. Κιοσεϊβάνωφ επεσκέφθη τον υπουργόν των Εξωτερικών φον Ρίμπεντροπ [δεξιά], ο οποίος και του ανταπέδωσε μετ’ ολίγον την επίσκεψιν. […] Οι αρμόδιοι κύκλοι του Βερολίνου θεωρούν βέβαιον ότι δεν θα υπογραφή καμμία συμφωνία, αλλ’ ότι η πατροπαράδοτος γερμανο-βουλγαρική φιλία θα ενισχυθή εκ της επισκέψεως του κ. Κιοσεϊβάνωφ.

4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον καλλιτεχνικόν γεγονός επληροφορήθημεν χθες: Προετοιμάζεται διά την 4ην Αυγούστου μεγάλη υπαίθριος παράστασις, οργανουμένη από το τμήμα θηλέων της Εθνικής Οργανώσεως Νεολαίας. […] Ερασιτέχναι και ερασιτέχνιδες καλλιτέχναι θ’ αναβιβάσουν εις μίαν των πλευρών του Λυκαβηττού, και συγκεκριμένως την βλέπουσαν προς το «νταμάρι του Στρέφη», το περίφημον έργον του Κλάις «Πενθεσίλεια» με σκηνοθεσίαν και διδασκαλίαν του κ. Τ. Μουζενίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή