80 χρόνια πριν… 8-7-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ: Μία περίεργος δίκη θα διεξαχθή εις ένα πολωνικόν δικαστήριον. Πρόκειται περί μιας νέας γερμανικής διεκδικήσεως, η οποία δεν αφορά ούτε το Δάντσιγκ, ούτε τον Διάδρομον, αλλ’ απλούστατα τον Νικόλαον Κοπέρνικον, τον διάσημον αστρονόμον, ο οποίος γεννηθείς εν Βαρσοβία εθεωρείτο ως μία από τας μεγαλυτέρας πολωνικάς δόξας.

ΔΙΚΗ ΜΠΕΣΤΕΪΡΟ: Ο καθηγητής Χούλιαν Μπεστέιρο, μέλος του Συμβουλίου της Εθνικής Αμύνης όστις διεπραγματεύθη την παράδοσιν της Μαδρίτης εις τας στρατιωτικάς δυνάμεις του στρατηγού Φράνκο, παρεπέμφθη εις δίκην ενώπιον του στρατοδικείου, η οποία αρχίζει αύριον. […] Οταν τα εθνικιστικά στρατεύματα εισήλθον εις την Μαδρίτην, ευρέθη εις τον κάτω όροφον του υπουργείου Οικονομικών και παρεδόθη άνευ αντιστάσεως. Οταν εξερράγη το κομμουνιστικόν κίνημα την 8ην Μαρτίου, ο Μπεστέιρο αντέδρασε κατά των κομμουνιστών.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ: Αγγέλλεται εκ Ταούγκ-Κιγκ ότι νέα μεγάλη αεροπορική επιδρομή εγένετο την νύκτα κατά της πόλεως υπό 50 ιαπωνικών αεροπλάνων εις πέντε ομάδας. Οι κάτοικοι εξήλθον των οικιών των και με τας αποσκευάς των κατηυθύνθησαν προς την ύπαιθρον και εις διάφορα καταφύγια. […]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή