80 χρoνια πριν… 10-7-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΑΛΖΑΚ ΑΠΟ ΡΟΝΤΕΝ: Εις την διασταύρωσιν του βουλεβάρδου Μονπαρνάς των Παρισίων, εμφανίζεται σήμερον, ως μια μεγαλοπρεπής εκδήλωσις τέχνης αφιερωμένη επισήμως εις τον Μπαλζάκ και εις τον Ροντέν: «Το άγαλμα του μεγαλειτέρου Γάλλου μυθιστοριογράφου, πατρός του συγχρόνου μυθιστορήματος, εκτελεσθέν από τον μεγαλύτερον γλύπτην του 19ου αιώνος [φωτ. Το άγαλμα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, 1964].

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Εξ αφορμής της καθελκύσεως του πέμπτου βαρέος θωρηκτού του γερμανικού πολεμικού στόλου, αναγράφεται μεθ’ ικανοποιήσεως υπό του γερμανικού Τύπου το γεγονός της ταχέως συντελουμένης ενισχύσεως των ναυτικών δυνάμεων της νέας Γερμανίας, ήτις και επισπεύδεται κατά το νέο έτος.  […] Μελετάται ήδη η ναυπήγησις εντός του 1939 τεσσάρων ελαφρών καταδρομικών. Υπό ναυπήγησιν επίσης ευρίσκονται 22 αντιτορπιλλικά και 30 τορπιλλοβόλα. Ο αριθμός των υποβρυχίων ανήλθεν εις το διάστημα των τεσσάρων ετών του επανεξοπλισμού εις 70.

ΑΔΕΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ: […] Εδημοσιεύθη ο κάτωθι νόμος περί συμπληρώσεως των διατάξεων του Α.Ν. 1619/1939 «περί   ραδιοφωνίας κλπ»: […] Πας κάτοχος ραδιοφώνου θέλει εφοδιασθή δι’ αδείας κατοχής ραδιοφώνου χορηγουμένης αυτώ υπό της Δ/σεως Ραδιοφωνίας του υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή