80 χρoνια πριν… 26-7-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΙΖΗΛΙΑΙ: Η απομάκρυνσις του στρατηγού Κέιπο ντε Λιάνο [δεξιά] εκ της στρατιωτικής διοικήσεως της Σεβίλλης και η διαψευσθείσα είδησις περί συλλήψεως του στρατηγού Γιαγκούε αποτελούν χαρακτηριστικά επεισόδια της καταστάσεως η οποία μοιραίως εδημιουργήθη εν Ισπανία μετά την κατάπαυσιν του εμφυλίου πολέμου. […] Παρ’ όλας τας καταβληθείσας παρ’ αυτού [Φράνκο, αριστερά] προσπαθείας, δεν κατέστη δυνατόν να εξαλειφθούν αι αντιζηλίαι και αι ιδεολογικαί αντιθέσεις αι οποίαι δεν έπαυσαν να χωρίζουν τους στρατιωτικούς κύκλους, τους οπαδούς της ισπανικής φάλαγγος και τους Καρλιστάς.

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ: Ο πλανήτης «Αρης» –του οποίου οι υποθετικοί και τερατώδεις κάτοικοι ενομίσθη την τελευταίαν νύκταν του παρελθόντος Οκτωβρίου ότι επέδραμον εναντίον της Αμερικής […]– πλησιάζει την Γην κατ’ αυτάς. […]: την ερχομένην Πέμπτην 27ην Ιουλίου εις τας 9 και 35 της εσπέρας ο Αρης θα ευρεθή «πολύ» πλησίον μας, εις απόστασιν «μόλις» 58.013.000 χιλιομέτρων.

ΜΙΝΩΤΗΣ: Οσοι παρηκολούθησαν τον τελευταίον «Αμλετ» του Αλέξη Μινωτή […] δυσκόλως απέφυγαν τας συγκρίσεις με εκείνον που έδωσε ο Τζων Γκίλγκουντ. […] Και η σύγκρισις δεν ήτο πάντοτε εις όφελος του Γκίλγκουντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή