80 χρoνια πριν… 27-7-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ: […] κυκλοφορούν φήμαι ότι ο κ. Χίτλερ θα επισκεφθή το Ντάντσιγκ την 23ην ή 26ην προσεχούς μηνός Αυγούστου, […] επ’ ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της μάχης του Τάννεμπεργκ. Την ιδίαν εβδομάδα το γερμανικόν θωρηκτόν «Καίνιξμπεργκ» θα επισκεφθή επίσης το Ντάντσιγκ. Συναφώς, ενώ κύκλοι τινές φρονούν ότι η επίσκεψις […] θα αποτελέση απλώς αφορμήν νέων εκδηλώσεων προς ενσωμάτωσιν του Ντάντσιγκ εις το Ράιχ, άλλοι φοβούνται ότι ούτος θα προβή εις δήλωσιν ισοδυναμούσαν προς πλήρη προσάρτησιν του Ντάντσιγκ.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Η διοργάνωσις των νυκτερινών ποδοσφαιρικών αγώνων κυπέλλου διά την στολήν του φαλαγγίτου εισέρχεται απόψε εις την κρισιμωτέραν της φάσιν. Σήμερον την εσπέραν θα διεξαχθούν εις το γήπεδον του Παναθηναϊκού οι δύο ημιτελικοί αγώνες, αι νικήτριαι των οποίων θα διεκδικήσουν την εσπέραν της Κυριακής εις τον τελικόν αγώνα το αθλοθετηθέν κύπελλον.

ΒΟΜΒΑ: Λονδίνον, 26 Ιουλίου – Δύο βόμβαι εξερράγησαν σήμερον εις την αίθουσαν αποσκευών του σιδηροδρομικού σταθμού του Κιγκξ-Κρος. Πρόκειται περί νέου εγκλήματος των μελών της ιρλανδικής τρομοκρατικής οργανώσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή