80 χρόνια πριν 2 – 8 – 1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Συνεπληρώθη χθες μία 25ετία αφ’ ης ημέρας ουσιαστικώς εκηρύσσετο ο [πρώτος] παγκόσμιος πόλεμος. Εικοσιπέντε έτη από της μοιραίας ημέρας της 1ης Αυγούστου του 1914 ο κόσμος ζη πάλιν τον εφιάλτην της πολεμικής αναταραχής.

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΙΓΑΓΡΟΣ: Εις τα Λευκά Ορη της Κρήτης διητάτο άλλοτε κατ’ αγέλας σπάνιον εις την Ευρώπην είδος αιγάγρου, ο επονομαζόμενος Κρητικός. Η λαθροθηρία έτεινε όμως να εξαφανίση το είδος. Ευτυχώς […] ελήφθη σειρά μέτρων προς προστασίαν των.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Ο Γεν. Διευθυντής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και σύμβουλος του γερμανικού κράτους κ. Βόλτατ, κατέστη «διά νυκτός» πρωταγωνιστούν πρόσωπον της διεθνούς πολιτικής. Η εν Λονδίνω τελευταία συνομιλία του μετά του Αγγλου υπουργού του Εμπορίου κ. Χώντσον και η εκ ταύτης δημοσιογραφική εκστρατεία του διεθνούς Τύπου, περί τα συζητηθέντα θέματα, συνεκίνησαν φοβερά το αγγλικόν κοινοβούλιον και την διεθνή γνώμην. […] Εάν πράγματι κατ’ αυτήν εξητάσθη σοβαρώς υπό των δύο τούτων υπευθύνων οικονομικών εμπειρογνωμόνων των αντιμαχομένων Μ. Δυνάμεων, συγκεκριμένον «σχέδιον ειρήνης», είναι δικαιολογημένη η τόση αναταραχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή