ΑΠΟΨΕΙΣ

Καταγγέλλει δικές του πρακτικές

Αναμενόμενο ήταν το δείγμα γραφής που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το είδος της αντιπολίτευσης που πρόκειται να ασκήσει στη διάρκεια της θητείας της σημερινής κυβέρνησης. Δεν το έχει κρύψει άλλωστε ότι θα είναι ολοκληρωτική και θα εκδηλώνεται τόσο μέσα στο Κοινοβούλιο όσο και στο πεζοδρόμιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πεζοδρόμιο και την πόλωση έφτασε στην εξουσία, η απερίγραπτη συμπεριφορά του κατά τη διακυβέρνησή του δεν τιμωρήθηκε ουσιαστικά – κρίνο-ντας από τα ποσοστά του στις τελευταίες εκλογές, η ηγεσία και τα στελέχη του είναι εκπαιδευμένα στον διχαστικό λόγο και κρύβουν τη γύμνια τους πίσω από αυτόν, άρα γιατί να αλλάξουν τακτικές;

Είναι βεβαίως κάπως άχαρο να ασχολείται ο δημοσιογράφος με την αντιπολίτευση, αντί να παρακολουθεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και να ασκεί έλεγχο. Από την άλλη πλευρά, είναι φανερό ότι τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποστηρικτές τους στα μίντια δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να αγιάσει. Γι’ αυτό και είδαμε τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει με το γνωστό θράσος του μέσα στη Βουλή την κυβέρνηση για πρακτικές που ο ίδιος και η κυβέρνησή του εφάρμοζαν μέχρι πριν από μόλις ένα μήνα.

Ο τέως πρωθυπουργός κατηγόρησε, δηλαδή, την κυβέρνηση ότι έχει σχέδιο κατά των δημοκρατικών θεσμών, ότι θέλει ένα αυστηρά και κεντρικά ελεγχόμενο κομματικό κράτος, α λα Ορμπαν και Μπολσονάρο, ότι ελέγχει τα μίντια, ότι παραπληροφορεί και άλλα σχετικά. Ποιος; Ο Αλέξης Τσίπρας, που αυτός και οι δικοί του έκαναν επί τέσσερα χρόνια τα πάντα για να υπονομεύσουν τους θεσμούς, να αλώσουν κομματικά το κράτος, να ελέγξουν πλήρως τα μίντια, να παραπληροφορήσουν, να πουν ψέματα, να λασπώσουν τους αντιπάλους τους και άλλα πολλά.

Υπάρχουν ασφαλώς κάποιοι έτοιμοι να επιχειρηματολογήσουν ότι όλα αυτά είναι μέσα στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε από τα όρια του κοινοβουλευτικού παιχνιδιού και προσπάθησε να βάλει δικούς της κανόνες, που περιελάμβαναν και την πλήρη ναρκοθέτηση του πεδίου για την επόμενη κυβέρνηση, με στόχο την ομηρία της και την αποτυχία της. Η κ. Βασιλική Θάνου, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ήταν μία από τις νάρκες.