80 χρoνια πριν… 25-10-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΛΝΑ: Αγγέλλεται εκ Κάουνας ότι, παρά το γεγονός της εν τη λιθουανική πρωτευούση παρουσίας σοβιετικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας και το γεγονός ότι Λιθουανοί αξιωματικοί απεστάλησαν εις Βίλναν [φωτ.] διά να κανονίσουν τα της καταλήψεως της περιοχής, τα λιθουανικά στρατεύματα δεν θα διαταχθούν, προ της παρελεύσεως ημερών τινών, να καταλάβουν το διαμέρισμα της Βίλνας. […] Την προσεχή εβδομάδα εξ άλλου αναμένεται ότι θα εγκατασταθούν εις τας λιθουανικάς πόλεις σοβιετικά στρατεύματα, τα οποία θ’ αποτελέσουν την φρουράν των βάσεων, αίτινες παρεχωρήθησαν εις την σοβιετικήν Ρωσσίαν.

ΔΗΜΟΤΙΚΙΣΜΟΣ: Η «Νέα Εστία», αφιερώνουσα το προσεχές τεύχος της εις τον εορτασμόν της συμπληρωθείσης πεντηκονταετίας από της εκδόσεως του «Ταξιδιού» του Ψυχάρη [φωτ.], δίδει έναν πολύπλευρον απολογισμόν του δημοτικισμού εις όλους τους τομείς της πνευματικής μας ζωής. […] Το τεύχος θα κοσμή, πολυτελώς εκτυπωμένη, σύνθεσις του ζωγράφου κ. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, την οποίαν ενεπνεύσθη από το πνευματικόν κίνημα του δημοτικισμού.

ΣΥΛΛΗΨΗ: […] το αμερικανικόν ατμόπλοιον «Σίτυ οφ Φλιντ», το οποίον κατευθύνετο από Αμερικής εις Αγγλίαν με γενικόν φορτίον, συνελήφθη υπό γερμανικού πολεμικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή