80 χρoνια πριν… 8-11-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ: Το μυστήριον το οποίον είχε περιβάλη το αιφνίδιον ταξίδιον του Βασιλέως του Βελγίου Λεοπόλδου [φωτ.] και του υπουργού των Εξωτερικών κ. Σπακ εις Χάγην και την συνάντησίν των μετά της Βασιλίσσης Βιλελμίνης […] διηυκρινίσθη σήμερον διά της υπό του ολλανδικού Γραφείου Τύπου εκδόσεως επισήμου ανακοινωθέντος διά του οποίου αποκαλύπτεται ότι κύριος σκοπός της συναντήσεως των δύο Βασιλέων ήτο η προσφορά της μεσολαβήσεώς των ως Αρχηγών ουδετέρων κρατών διά την διά διαπραγματεύσεων ειρηνικήν λύσιν των ζητημάτων του πολέμου.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ: «Η Παριζιάνα προτιμά, μας πληροφορεί η στήλη της Μόδας: Καπ μακρυές με καπυσόν από ύφασμα μάλλινο. Μπλούζες σεμιζιέ –με διπλή σειρά κουμπία– από ζέρσεϋ γκρίζο, συμπληρωμένες με μακρυά παντελόνια. Φορέματα μάλλινα σκωτσέζικα με φούστες πλισσέ. Μπλούζες σε χρώμα τέρρα κόττα με ταγιέρ γκρίζα. Ζακέττες εφηρμοσμένες, πλεκτές καμπυσόν και γάντια επίσης πλεκτά σε χρώματα έντονα». Θα μιμηθούν την «Παριζιάναν» αι κομψαί Ατθίδες; Πιθανόν: ας μη λησμονήσουν, όμως, την ασφυξιογόνον προσωπίδα της. Αποτελεί την τελευταίαν λέξιν της Μόδας και ας μη την αναφέρη η Στήλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή