80 χρoνια πριν… 12-12-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΚΛΗΣΗ: Με συγκίνησιν δυσκόλως συγκρατουμένην ο κ. Χόλστυ [Φινλανδός αντιπρόσωπος στην Κοινωνία των Εθνών] συνεχίζει: «Κατά τας τελευταίας εβδομάδας ο στρατός, ο στόλος και η αεροπορία της Σοβιετικής Ρωσσίας έσπειραν τον θάνατον μεταξύ του φινλανδικού λαού, ο οποίος δεν έπαυσεν ουδέ στιγμήν να επιτελή το καθήκον του, συγκεντρωμένος εις μίαν συμπαγή μάζαν γύρω από την κυβέρνησίν του. […] Ο φινλανδικός λαός, οφείλει να δηλώση ότι δεν έχει σήμερον ανάγκην μόνον ενθαρρυντικών λόγων. Του χρειάζεται και ουσιαστική βοήθεια».

ΦΡΟΫΝΤ: […] Ο διάσημος ιδρυτής της ψυχαναλύσεως Σιγισμούνδος Φρόυντ, ο οποίος απέθανε προ τινος εν Λονδίνω, αφήκε περιουσίαν 22.850 λιρών. […] όλοι επίστευαν ότι, όταν κατά την εποχή του αντισημιτικού διωγμού ηναγκάσθη να εγκαταλείψει την Αυστρίαν, δεν ημπόρεσε να παραλάβη μαζί του παρά ασήμαντο ποσόν χρημάτων.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Αύριον και ώραν 6.30 μ.μ. από της αιθούσης του θεάτρου Κοτοπούλη (Ρεξ) θα δοθή η πρώτη συναυλία του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών, μετά συγχρόνου εκπομπής υπέρ των μαθητικών συσσιτίων. […] Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ και Μπετόβεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή