80 χρoνια πριν… 13-12-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑΥΠΗΓΗΣΕΙΣ: Ανακοινούται εξ αρμοδίας πηγής ότι μέγα πρόγραμμα ναυπηγήσεων, το οποίον ενισχύθη αφ’ ης εξερράγη ο πόλεμος, έχει τεθή εις εφαρμογήν προς αντιμετώπισιν των απωλειών τας οποίας υφίσταται το αγγλικόν ναυτικόν συνεπεία του κατά θάλασσαν πολέμου. Ευρίσκονται ήδη υπό ναυπήγησιν πολεμικά σκάφη ενός εκατομμυρίου τόννων. Η ναυπήγησις πολλών μεγάλων σκαφών ευρίσκεται περί το τέρμα της. Εξ άλλου ο αριθμός των σκαφών τα οποία χρησιμοποιούνται προς καταδίωξιν των υποβρυχίων έχει σχεδόν τριπλασιασθή από της ενάρξεως του πολέμου.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ: Η χώρα μας –είπε [ο διευθυντής της «Εφημερίδος της Ιταλίας»]– μεγάλη, πτωχή και εργατική, έχει ανάγκην εκτεταμένων αποικιών διά να εύρη διέξοδον ο πλεονάζων πληθυσμός της και να δύναται η ιταλική εθνική οικονομία να λαμβάνη ελευθέρως τας πρώτας ύλας αι οποίαι είναι απαραίτητοι.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ: Μία ομάς ψυχολόγων εις την Γαλλίαν ανέλαβεν ένα περίεργον και δύσκολον έργον: να συλλέξη όλας τα προφητείας και προβλέψεις περί του τέλους του πολέμου. Αι προφητεία αυταί, γενόμεναι είτε από μάντιδας και μάντεις, είτε από οιονδήποτε άλλον άνθρωπο θα συγκεντρωθούν και θα εκδοθούν εις τόμον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή