80 χρoνια πριν… 14-12-1939

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΟΥΙΝΔΣΩΡ: Ο δουξ του Ουίνδσωρ, ο οποίος υπηρετεί εις το εν Γαλλία εκστρατευτικόν σώμα με τον βαθμόν του αντιστρατήγου, ήρχισε να επιθεωρή τα διάφορα στρατόπεδα του αγγλικού στρατού. Ο δουξ του Ουίνδσωρ επισκέπτεται τους καταυλισμούς, δοκιμάζει το συσσίτιον των στρατιωτών, ερωτά εάν ο ιματισμός είναι επαρκής και εξετάζει εάν οι άνδρες είναι ευχαριστημένοι από την ποιότητα των ξυριστικών λεπίδων και του σαπουνιού.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Η απεργία η οποία είχε κηρυχθή προ εβδομάδων εις τα εργοστάσια Κράισλερ έληξε κατόπιν υποχωρήσεως των εργατών εις τα κυριωτέρας αξιώσεις των. Η διεύθυνσις των εργοστασίων απέρριψεν την αίτησιν των εργατών όπως μη προσλαμβάνονται παρά εργάται ανήκοντες εις τα συνδικάτα, καθώς και τον έλεγχον επί των μεθόδων εργασίας. Αντιθέτως, οι εργάται επέτυχον μικράν αύξησιν του ημερομισθίου.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Εις το νέον ιδιόκτητον επί της οδού Μενάνδρου 65 κτίριον του Βασιλικού Θεάτρου, εψάλη χθες την 11.30΄ π.μ. αγιασμός και εγένοντο τα επίσημα εγκαίνια της Λυρικής Κρατικής Σκηνής. […] Εις το επί της οδού Μενάνδρου οίκημα […] πρόκειται να κτισθή συντόμως και μεγάλη αίθουσα δοκιμών διά τα μπαλέττα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή