80 χρoνια πριν… 18-12-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Εις το Βερολίνον έφθασαν ήδη τα πρώτα βαγόνια φορτωμένα με δένδρα των Χριστουγέννων. Επίσης, τα καταστήματα στολίζουν τας προθήκας των και τα θέατρα δίδουν παραστάσεις ειδικώς διά τα μικρά παιδιά. Φυσικά, παρατηρείται έλλειψις πολλών ειδών και τα τρόφιμα διανέμονται διά δελτίων. Διά τούτο ακριβώς κάθε οικογένεια φροντίζει από τώρα να προμηθευθή ό,τι της χρειάζεται διά την εορτήν. […] Επί τη ευκαιρία των εορτών, αι αρχαί επέτρεψαν να αυξηθούν αι μερίδες του βουτύρου, του κρέατος, γάλακτος, ζακχάρεως και σοκολάτας. Ειδική μέριμνα ελήφθη διά να εξασφαλισθούν εις τα μικρά παιδιά θερμά μάλλινα ενδύματα.

ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ: «Ει και το Υπουργείον δι’ επανειλημμένων εγκυκλίων διαταγών εδήλωσε διαρρήδην την θέλησιν αυτού περί παντελούς αποχής των δημοδιδασκάλων από ραβδισμών, κολάφων και παντός είδους βαρβάρου αικισμού των εν τοις σχολείοις μαθητευομένων, ουχ’ ήττον μετά λύπης και αγανακτήσεως άμα παρατηρούμεν ότι δημοδιδάσκαλοί τινες επιλανθανομένοι των καθηκόντων και διά πατρικής στοργής και της διδασκαλικής πειθούς καθοδηγήσεως των εις αυτούς εμπεπιστευμένων παίδων, εκτρέπονται εις τοιαύτας βιαιότητας και φέρονται βαρβάρως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή