80 χρoνια πριν… 20-12-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΓΡΑΦΗ: Τον προσεχή μήνα θα ενεργηθή γεωργική απογραφή η οποία θα περιλάβη όλους τους κλάδους των καθαρώς γεωργικών ασχολιών. Ο γεωργός, ο δενδροκόμος, ο κτηνοτρόφος θα κληθούν ν’ απαντήσουν εις διάφορα ερωτήματα τα οποία θα τους ζητήση το Κράτος. […] [Το Κράτος] θα καταρτίση μιαν πληρεστάτην Στατιστικήν διά να γνωρίζη τι παράγει ο τόπος, εις τι ασχολείται ο γεωργικός πληθυσμός, ποιας ανάγκας έχει, τι χρειάζεται διά να ενταθή του ενός είδους η καλλιέργεια ή η παραγωγή και τίνος άλλου απαιτείται η συστηματικωτέρα ανάπτυξις.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ενα γαλλικόν περιοδικόν προεκήρυξε δημοψήφισμα περί της δημοτικότητος των αστέρων του αμερικανικού κινηματογράφου. Ιδού τα αποτελέσματα […] Σπένσερ Τραίισυ [φωτ.], Κλαρκ Γκαίημπλ, Τάυρον Πάουερ, Ουάλλας Μπήρρρυ […].

«ΚΟΛΟΜΒΟΣ»: Τηλεγραφήματα εξ Αμερικής περιγράφουν τον επίλογον της δραματικής διώξεως του μεγάλου γερμανικού υπερωκεανείου «Κολόμβος» υπό ενός αγγλικού καταδρομικού και αντιτορπιλλικών. Το σκάφος εβυθίσθη υπό του πληρώματός του διά να μη περιέλθη εις χείρας των Αγγλων. […] Η διαταγή εδόθη εν μέσω πρωτοφανούς συγκινήσεως του πληρώματος περί ώραν 22.09΄ και εξετελέσθη πάραυτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή