80 χρoνια πριν στην «Κ» 25-12-1939

80 χρoνια πριν στην «Κ» 25-12-1939

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΚΕΤΟ: Οι πρώτοι Εβραίοι έποικοι έφθασαν ήδη εις την περιφέρειαν του Λουμπλίν. Η Αυστρία θα αποστείλη εκεί 65 περίπου χιλιάδας Εβραίων, η Μοραβία και η Βοημία 150 χιλιάδας και η Γερμανία 200 χιλιάδας. Τέλος οι Εβραίοι της Πολωνίας, οι οποίοι θα σταλούν εις την περιοχήν ταύτην υπολογίζονται εις δύο εκατομμύρια. Τέλος οι Πολωνοί της περιφερείας ταύτης θα μεταφερθούν, κατά τα γερμανικά σχέδια πάντοτε, εις τας πεδιάδας της Πολωνίας. Οι Εβραίοι μεταφερόμενοι εις την δι’ αυτούς ορισθείσαν χώραν θα αφεθούν εις τας ιδίας των δυνάμεις. Θα κατασκευάσουν δρόμους, θα επιδοθούν εις την γεωργίαν, θα επισκευάσουν τας καταστραφείσας οικίας, θα νοσηλεύουν τους ασθενείς και θα καταλάβουν κατωτέρας διοικητικάς θέσεις.

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ: Τι είναι τα Χριστούγεννα για τον πολύ κόσμο, αυτόν που δεν έχει καμμιά σχέσι μ’ οτιδήποτε το θρησκευτικό, με το πνεύμα του χριστιανισμού και με οποιοδήποτε άλλο πνεύμα; Μια γαλοπούλα, με γέμισι ή άνευ, με πατάτες ή άνευ, πάντως ψητή… Και φούρναρη!… Πρόσεξε για το Θεό μην την κάψης, γιατί όλα θα πάνε κατά διαβόλου, προ πάντων το κέφι του νοικοκύρη (Φορτούνιο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή