80 χρoνια πριν… 15-1-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΕΟΦΑΓΙΑ: […] στο Παρίσι, δημοσιεύτηκε διάταγμα που καταργεί την κρεοφαγία, όπως και σ’ εμάς, τρεις φορές τη βδομάδα, μέχρις αυτού του σαλαμιού και του λουκάνικου! Αυτό, βεβαίως, υπαγορεύεται από μια ιδέα βαθυτάτης δικαιοσύνης σύμφωνα με την οποίαν, αντί να στερηθή ο πληθυσμός που μάχεται στα μέτωπα, τη ζωική αυτή τροφή, πρέπει να περιορισθή ο άμαχος. Αλλά συμπίπτει και με μια ιδέα υγιεινής, που θα υπέγραφαν όλα τα ιατροσυνέδρια.

ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ: Εφέτος ο χειμώνας είναι ασυνήθης και εξαιρετικά δριμύς διά την Βόρειον Ελλάδα, σωστή βαρυχειμωνιά όπως την ονομάζει ο λαός, και δοκιμάζονται όχι μόνον τα ορεινά χωρία, αλλά και αι πόλεις, αφ’ ου εις την Θεσσαλονίκην έχομεν συνεχώς σφοδρούς και ψυχρούς ανέμους, αραιά χιόνια και ψύχος κάτω του 0.

NEA EΣΤΙΑ: Η «Νέα Εστία», το αρτιώτατον τούτο φιλολογικόν περιοδικόν, το οποίον κατώρθωσεν ανά δεκαπενθήμερον να παρέχη εις το ελληνικόν κοινόν μίαν πλήρη σύνθεσιν της ιδικής μας και της ξένης φιλολογικής ζωής κατά τρόπον εύληπτον επαγωγόν, και ταυτοχρόνως ευσυνείδητον, εισήλθεν από της 1ης Ιανουαρίου εις το 14ον έτος από της εκδόσεώς του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή