80 χρoνια πριν… 24-1-1940

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΤΒΙΝΩΦ: Αι γαλλικαί εφημερίδες πληροφορούνται εκ Μόσχας ότι ο πρώην επίτροπος των Εξωτερικών Λιτβίνωφ, εις τον οποίον είχεν ανατεθή η διεύθυνσις του Γραφείου Πληροφοριών, απηλλάγη και των νέων καθηκόντων του. Η απομάκρυνσίς του απεφασίσθη διότι, ως λέγεται, ο Λιτβίνωφ εξηκολούθει να αποδοκιμάζη την εκστρατείαν της Φινλανδίας και να υποστηρίζη την αναθεώρησιν της εξωτερικής πολιτικής των Σοβιέτ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Ο λόγος τον οποίον ο κ. Μεταξάς εξεφώνησε χθες, κατά την τελετήν της θεμελιώσεως του αποχετευτικού αγωγού Αθηνών και περιχώρων, έχει ως εξής: «[…] Αλλ’ είπα, και είπα τούτο πολλάκις, ότι τα εμπόδια έγιναν διά να τα υπερπηδούν οι άνθρωποι· και αν ο πόλεμος είναι εμπόδιον πρέπει να το υπερπηδήσωμεν και συνεπώς να μη ανακόψωμεν το έργον μας. […] Βεβαίως τας πρώτας ημέρας θα έπρεπε να προσαρμοσθώμεν προς τας οικονομικάς συνθήκας, αι οποίαι εδημιουργήθησαν εκ του πολέμου· αλλ’ όταν έγινεν η πρώτη προσαρμογή, τότε απεφάσισα, και είχα συμφώνους τους συναδέλφους μου υπουργούς, ότι έπρεπε να εξακολουθήσωμεν όλα τα έργα, τα οποία είχομεν αναλάβει εις την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή