80 χρόνια πριν 3-3-1940

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Το αρχηγείον του βρεταννικού στρατού εδημοσίευσεν ειδικόν κανονισμόν προοριζόμενον διά τας γυναίκας αι οποίαι υπηρετούν εις τα βοηθητικά σώματα. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται εις τας βαθμοφόρους γυναίκας των βοηθητικών υπηρεσιών να συνοδεύωνται υπό απλών στρατιωτών και αν ακόμη οι τελευταίοι είνε αδελφοί των. Επιτρέπεται όμως να γευματίζουν εις το ίδιον εστιατόριον. Επιτρέπεται επίσης εις τας γυναίκας να χρησιμοποιούν καλλυντικά, απαγορεύεται όμως να φέρουν στολάς από πολυτελή υφάσματα.

ΕΞΕΜΗΔΕΝΙΣΘΗ: Πληροφορίαι εξ Ελσίνκι αναφέρουν ότι κατά τας δυσχερείς αυτάς ώρας της φινλανδικής αμύνης προεκάλεσεν ιδιαίτερον ενθουσιασμόν η αναγγελία νέας συντριπτικής ήττης του σοβιετικού στρατού βορειοανατολικώς της λίμνης Λαντόγκα. Η 34η μηχανοκίνητος σοβιετική ταξιαρχία, η οποία είχε σπεύση εις βοήθειαν, παγιδευθείσα εις τον λαβύρινθον των δασών και των λιμνών εξεμηδενίσθη. […] Οι Ρώσσοι ηγωνίσθησαν λυσσωδώς όπισθεν των ακινητοποιηθέντων αρμάτων μάχης μέχρι της 29ης μηνός Φεβρουαρίου. Αλλά την ημέραν εκείνην και τα τελευταία των ερείσματα κατελήφθησαν.

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ: Η αναγγελία των γάμων του κ. Παναγή Χαροκόπου με την ωραιοτέρα κοπέλλα των Αθηνών, την δίδα Μελίνα Μερκούρη, ήταν μια ευχάριστη είδησις…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή