80 χρόνια πριν… 04-03-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ: Το τρίτον Ράιχ απέδωσεν ιδιαιτέραν σημασίαν εις τον επισιτισμόν του γερμανικού στρατού […]. Η τροφή των στρατευμάτων περιέχει όλας τας ουσίας αι οποίαι είναι αναγκαίαι διά την ακμαιότητα του πνεύματος και του σώματος και την αντοχήν εις τους κόπους και ενεργόν δράσιν, η δε προπαρασκευή της επιβλέπεται επιμελώς, μολονότι είναι οι μάγειροι του στρατού, ειδικώς εκπαιδευμένοι εις διαιτολογικάς σχολάς, όπου επέστησαν την προσοχήν των εις το ζήτημα των βιταμινών. Διά την ακριβή παρακολούθησιν της καταστάσεως του στρατιώτου από υγιεινολογικής απόψεως τηρούνται επακριβείς στατιστικαί […].

ΣΟΛΩΜΟΣ: Εις πρωινήν συνάδελφον δημοσιεύεται εν μεταφράσει εκ του αγγλικού βιογραφία του εθνικού μας ποιητού Διονυσίου Σολωμού. Το έργον […] είναι ολικώς βασισμένον επί μελέτης του συνεργάτου μας κ. Φ. Μιχαλοπούλου […]. Χάρις εις το έργον του Αγγλου καθηγητού κ. Τζένκινς, ο εθνικός ποιητής μας γίνεται γνωστός και εις το ευρύτερον ευρωπαϊκόν κοινόν.

ΔΙΩΞΗ: Διά προεδρικού διατάγματος δημοσιευθέντος εις την γαλλικήν Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στερείται της γαλλικής υπηκοότητος ο κομμουνιστής τέως βουλευτής Τορέζ. Παρόμοιον διάταγμα είχεν εκδοθή προ ημερών και εναντίον του κομμουνιστή βουλευτού Μαρτύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή