80 χρoνια πριν… 1-4-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Η μεγάλη έξοδος των Φινλανδών από τας περιοχάς τας παραχωρηθείσας εις την Σοβιετικήν Ρωσσίαν έφθασεν εις την τελικήν φάσιν της η οποία συνεπληρώθη κατά το Πάσχα των Δυτικών. Διά να αντιληφθή κανείς την έκτασιν της εξόδου, φθάνει να σκεφθή ότι ο επιδρομεύς έλαβεν εις την κατοχήν του 40.000 αγροκτήματα των οποίων οι ιδιοκτήται και οι κάτοικοι, επί του παρόντος τουλάχιστον, είναι άστεγοι.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ: Διεπιστώθη ότι και αι βιταμίναι πρέπει να χορηγούνται εις ωρισμένας δόσεις, αι οποίαι δεν ημπορούν να είναι κατώτεραι ή ανώτεραι ενός ορίου. Αντιθέτως προς ό,τι επιστεύετο, αι βιταμίναι δεν επιδρούν διά μόνης της παρουσίας των, αλλά συμβαίνει μία πραγματική ανταλλαγή αυτών. Κάθε ημέραν ο οργανισμός τάς αποβάλλει και πρέπει να τας ανακτήση […].

«ΟΔΥΣΣΕΙΑ»: Η μετάφραση του Σιδέρη υπήρξεν έργο μιας ολόκληρης ζωής […] Ολη του η προσπάθεια έγινε σχεδόν σιωπηλά, σα μυστική ιερουργία γύρω στον Ομηρο, χωρίς να ξέρη κανείς πως ο Σαμιώτης αυτός δικηγόρος είχε κατορθώσει ένα πραγματικώς ανώτερο φιλολογικό άθλο. Γιατί η μετάφραση αυτή […] στα περισσότερα μέρη της είναι ασύγκριτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή