Το μεταναστευτικό και η γραμμή Μαζινό

Το μεταναστευτικό και η γραμμή Μαζινό

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μετακίνηση 6 τη χρησιμοποιώ καθημερινά για την άσκησή μου. Δηλώνω υπευθύνως ότι τη χρησιμοποιώ εντίμως. Μιάμιση ώρα το πολύ με γρήγορο περπάτημα και μερικές ασκήσεις πριν και μετά. Ως εκ τούτου, τους συναντώ καθημερινά. Εννοώ τους μετανάστες που είναι εγκατεστημένοι στο κέντρο της Αθήνας. Ορισμένοι φορούν μάσκες, ορισμένοι γάντια, σπανίως όμως συναντώ κάποιον μόνο του, όπως εγώ. Παρέες δύο τουλάχιστον ατόμων, πολλές φορές τρεις και τέσσερις, οι περισσότεροι άνδρες. Οι γυναίκες με τη μαντίλα έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους γύρω από την πλατεία Βικτωρίας. Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί κυκλοφορούν με το γνωστό sms και νομίζω ότι δικαιούμαι να αναρωτηθώ αν τηρούν τους κανόνες υγιεινής που υποτίθεται ότι τηρούμε εμείς οι υπόλοιποι. Και λέω υποτίθεται, διότι πολλοί «δικοί» μας συμπεριφέρονται ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε. Κάθε μεσημέρι, στην είσοδο της απέναντι πολυκατοικίας συναντιούνται τρεις – τέσσερις φίλοι οι οποίοι μιλούν φωναχτά. Χθες ο επικεφαλής –διότι πάντα υπάρχει ένας επικεφαλής– ρητόρευε ότι ο Μητσοτάκης έδρασε άμεσα και κατάφερε να μας προστατεύσει. Την ώρα που ο ίδιος είχε φτιάξει ένα αυτοσχέδιο υπαίθριο καφενείο και αν του έλεγες ότι έτσι παραβαίνει τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να τον προστατεύσει, θα θύμωνε.

Το λέω αυτό επειδή είμαι βέβαιος ότι οι διάφοροι παρανοϊκοί της πολιτικής ορθότητας, κάτι ταλαίπωροι που ψάχνουν γαλλικό κλειδί για να διορθώσουν το διαστημόπλοιο του κόσμου μας, είναι έτοιμοι να μου αποδώσουν προθέσεις ρατσιστικές και άλλες αηδίες. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η φυλή ούτε το θρήσκευμα. Αυτά είναι προβλήματα σε άλλο επίπεδο. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος ζωής, και δη αυτός που σου επιβάλλεται από τις συνθήκες. Οταν ζουν πληθυσμοί ολόκληροι στοιβαγμένοι είτε σε κέντρα υποδοχής στα νησιά είτε σε διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας, είναι σαφές ότι η άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό καταρρέει. Η αστυνομία βρήκε κάποιους από τη Μαλακάσα στη Ριτσώνα ή το αντίστροφο. Τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι αυτό είναι σύμπτωμα της δυσκολίας ελέγχου αυτών των πληθυσμών. Ούτως ή άλλως, αισθάνονται τόσο στριμωγμένοι ώστε να αντιμετωπίζουν την απομόνωσή τους σαν τιμωρία. Στήνονται στις ουρές στα ΑΤΜ και μετά συνωστίζονται στα σούπερ μάρκετ.

Αρχίζω και αισθάνομαι λίγο σαν τον Κάτωνα τον πρεσβύτερο. Το μεταναστευτικό μπορεί να αποδειχθεί η γραμμή Μαζινό της ελληνικής άμυνας. Ποιο τείχος θα προστατεύσει τους πληθυσμούς της Λέσβου, της Χίου ή της Σάμου, όταν εμφανιστεί ο ιός; Ή και το κέντρο της Αθήνας. Ας μη γελιόμαστε. Η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωπαϊκή ηγεσία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μπορεί να ζητήσει ευθύνες, διότι είναι σε καταστολή. Η ευρωπαϊκή ηγεσία, όμως, πρέπει να αναλάβει τις δικές της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή