80 χρoνια πριν… 14-4-1940

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΟΥΓΚΛΑΣ: […] επετράπη εις την Αγγλίαν και την Γαλλίαν να παραγγείλουν εις αμερικανικά εργοστάσια δικινητήρια βομβαρδιστικά αεροπλάνα επιθέσεως νέου τύπου Ντούγκλας, τα οποία […] είναι τα ταχύτερα βομβαρδιστικά εις τον κόσμον.

«ΓΟΥωΡΣΠΑΪΤ»: Σήμερον περί την μεσημβρίαν το βρεταννικόν θωρηκτόν «Γουωρσπάιτ» [φωτ.] συνοδευόμενον υπό ισχυράς δυνάμεως αντιτορπιλλικών, χρησιμοποιούντων ναρκοσυλλέκτιδας, και υπό άλλων βοηθητικών, προυχώρησεν εντός του Φιόρδ όπως επιτεθή εναντίον των εκεί γερμανικών αντιτορπιλλικών τα οποία είχον καταφύγει εις το Νάρβικ και τινά εκ των οποίων είχον ήδη υποστή βλάβας, να συνάψη δε – το θωρηκτόν – και μάχην με τας επακτίους πυροβολαρχίας, αι οποίαι ήτο δυνατόν να έχουν εγκατασταθή εκεί […]. Τέσσαρα γερμανικά αντιτορπιλλικά κατεστράφησαν και εβυθίσθησαν. Τρία άλλα ετράπησαν εις φυγήν […], άλλα κατεδιώχθησαν και κατεστράφησαν.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: Δι’ αναγκαστικού νόμου σχετικού με τα εις Σκαραμαγκάν Ναυπηγεία του Πολεμικού Ναυτικού ορίζεται ότι συνιστάται υπό την άμεσον δικαιοδοσίαν του υπουργείου Ναυτικών ανεξάρτητος ναυτική υπηρεσία […], σκοπός της οποίας είναι η ναυπήγησις, η επισκευή πολεμικών ή εμπορικών πλοίων και πλωτών μέσων […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή