80 χρoνια πριν… 29-4-1940

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΗΛΗΚΙΑ: Ο Βασιλεύς της Αγγλίας Γεώργιος θεωρεί ως ακαλαίσθητα τα πηλήκια τα οποία φορούν αι Αγγλίδες των βοηθητικών οργανώσεων και οι νοσοκόμοι. Κατά την γνώμην των, η στρατιωτική στολή πρέπει να είναι απλή και σοβαρά χωρίς με τούτο να ζημιώνεται η γυναικεία χάρις. Αι απόψεις αυταί του Βασιλέως εγνώσθησαν την παρελθούσαν εβδομάδα, κατά την επίσκεψιν την οποίαν έκαμεν η βασιλομήτωρ Μαίρη εις τους καταυλισμούς των γυναικών οδηγών αυτοκινήτων. Η βασιλομήτωρ […] είπεν ότι εις τον Βασιλέα δεν αρέσουν αυτού του είδους τα πηλήκια και προσέθεσεν ότι η ιδία προτιμά ένα καπέλλο το οποίον να μη κρύβη το μέτωπον των γυναικών.

ΑΓΩΝΕΣ: Χθες εις ένα πλαίσιον εορταστικόν, που το απετέλουν μυριάδες Αθηναίων και το εχαρακτήριζεν ο ωραίος ενθουσιασμός που γεννούν η νεότης και το σφρίγος, ήρχισαν εις το στάδιον οι Β΄ Πανελλήνιοι Αγώνες της ΕΟΝ διά των οποίων οι νέοι και αι νεανίδες της ΕΟΝ επιδεικνύουν τας προόδους των εις αλκήν και άθλησιν και αποδεικνύουν πόσον θετικά πλαστουργείται ο τρίτος Ελληνικός Πολιτισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή