Θεωρείο (12/05/20)

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενόχληση με Θεοχάρη

Γράφτηκε χθες στον ηλεκτρονικό Τύπο ότι υπάρχει ενόχληση στο Μαξίμου για διαρροές του Θεοχάρη σε ΜΜΕ σχετικά με τα επόμενα βήματα στον τουρισμό. Σωστό, αλλά είναι ακριβές μόνο κατά το ήμισυ, καθώς δεν ενόχλησαν διαρροές στα ΜΜΕ, αλλά τα όσα ειπώθηκαν σε μια διαδικτυακή συζήτηση με… ΟΝΝΕΔίτες. Ο υπουργός Τουρισμού, το βράδυ της Παρασκευής, ήταν καλεσμένος σε μια συζήτηση με τη νεολαία του κόμματος και εκεί επέλεξε να δώσει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στοιχεία για τα επόμενα κρίσιμα βήματα στον τουρισμό. Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο ότι ελάχιστοι παρακολουθούσαν τη διαδικτυακή συζήτηση. Το γεγονός ότι ο υπουργός επέλεξε μια κομματική δράση για να παρουσιάσει ένα σχέδιο που αφορά πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών και από το οποίο εξαρτάται μεγάλο μέρος του ΑΕΠ, αλλά και πλήθος εργαζομένων, δεν το λες και ιδανική επιλογή.

Κομματικές παγίδες

Η αντιθεσμική κίνηση του Θεοχάρη έχει, όμως, εξήγηση. Στελέχη μη προερχόμενα από τη Ν.Δ., όπως ο ίδιος, σπεύδουν το τελευταίο διάστημα να καταθέσουν διαπιστευτήρια στην κομματική βάση. Βλέπετε, η Νέα Δημοκρατία παραδοσιακά διατηρεί έναν πολύ ισχυρό μηχανισμό που έχει σημαντικό λόγο στην εκλογή βουλευτών, και κομμάτι αυτού του ισχυρού μηχανισμού είναι και η ΟΝΝΕΔ. Ο υπουργός πολύ καλά έκανε βεβαίως και παρέστη στη διαδικτυακή εκδήλωση, αλλά θα μπορούσε να παρουσιάσει το σχέδιο για τον τουρισμό σε… άλλη ευκαιρία και σίγουρα κάπως πιο θεσμικά.

Oταν ο Παπαθανάσης γέμισε ένα γήπεδο

Μιας και αναφερόμαστε σε κομματικές εκδηλώσεις, θα σας πω μια άγνωστη ιστορία από τα πολύ παλιά. Ηταν 2004 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβαινε για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής. Από τότε βρισκόταν στο πλευρό του ο σημερινός υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Γέννημα-θρέμμα της Καλλιθέας, ο Παπαθανάσης πήρε πάνω του την προεκλογική ομιλία του υποψήφιου τότε Κυριάκου στην περιοχή, κλείνοντας το γήπεδο του Εσπέρου, της τοπικής ομάδας, χωρητικότητας σχεδόν 1.000 θέσεων. Οι στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη έκριναν πολύ φιλόδοξο τον Παπαθανάση που θεώρησε πως θα γεμίσει ένα… γήπεδο για την ομιλία ενός νέου υποψήφιου βουλευτή. Και όμως, ο νυν υφυπουργός κέρδισε το στοίχημα, καθώς το γήπεδο του Εσπέρου ήταν κατάμεστο, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων τη δύναμή του στην Καλλιθέα. Μια δύναμη που δεν αποκλείεται στις επόμενες εκλογές να τη δοκιμάσει για τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς είναι πιθανόν να κατέλθει στον νότιο τομέα.

Υποψήφιος στα Ανατολικά ο Πέτσας

Αν και οι εκλογές αργούν ακόμη, όλοι –ή σχεδόν όλοι– γνωρίζουν ή σκέφτονται τις εκλογικές περιφέρειες όπου θα πολιτευθούν. Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην Ανατολική Αττική, όπου διαμένει μόνιμα. Μάλιστα, για όποιον ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, ο Πέτσας την περασμένη εβδομάδα προέβη στο εναρκτήριο λάκτισμά του ως υποψηφίου, καθώς έδωσε για πρώτη φορά εμμέσως αλλά σαφώς ένα πρώτο στίγμα του ενδιαφέροντός του για την περιοχή, επιλέγοντας να δημοσιεύσει στη σελίδα του στο Facebook τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Διονύσου.

Με αντίπαλο τον Πιερρακάκη;

Εκεί, πάντως, στα Ανατολικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πλην των ήδη βουλευτών Βορίδη και Μαρτίνου, δεν αποκλείεται να έχει αντίπαλο έναν ακόμα νέο υπουργό, τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Το λέω διότι ο Πιερρακάκης είναι μόνιμος κάτοικος Ανατολικής Αττικής, αφού διαμένει εδώ και χρόνια στο Μενίδι. Η υποψηφιότητα Πιερρακάκη στα Ανατολικά, ωστόσο, είναι υπό αίρεση, καθώς υπάρχουν και άλλα σενάρια εντός του Λεκανοπεδίου. 

Ενας ελπιδοφόρος χρόνος

Χθες συμπληρώθηκε ένα έτος από την εκλογή του τέως μητροπολίτη Προύσης στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Ο Ελπιδοφόρος, τον έναν αυτό χρόνο που ηγείται της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχει ήδη δώσει το στίγμα του. Το κυριότερο είναι πως αποκατέστησε την εμπιστοσύνη των ομογενών προς την Εκκλησία, που τα τελευταία χρόνια είχε διαρραγεί. Αλλά δεν είναι το μόνο, καθώς στα βασικά τού έως τώρα έργου του συγκαταλέγεται η διάσωση της Θεολογικής Σχολής, ώστε να εξακολουθεί να υπάρχει πιστοποίηση των πτυχίων. Αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο, καθώς η Θεολογική Σχολή αποτελεί έναν σημαντικό αιμοδότη και σύνδεσμο με τον Ελληνισμό στην Αμερική.

Η πρόσκληση Ρέππα

Στο παρασκήνιο συζητείται, αλλά στο προσκήνιο όχι. Την «ομερτά» έσπασε ο μακροβιότερος –5 χρόνια– κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ιστορία του θεσμού, ο Δημήτρης Ρέππας. Το άλλοτε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε (ieidiseis), χαρακτήρισε αναπόφευκτο τον διάλογο του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η επιλογή να σκιάσει και να ενοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε αποτρεπτικά.

Γαλάζιοι υπέρ… Λούλη

Το σποτ της Πολιτικής Προστασίας με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη αποσύρθηκε χωρίς καν να συμπληρώσει 24ωρο, ως σεξιστικό. Δεν συμφωνούν ωστόσο όλοι. Αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτής, ακόμη και πιο μετριοπαθείς, όπως ο Δημήτρης Καιρίδης, εκδήλωσαν την αντίθεσή τους για την απόσυρση, λέγοντας πως ο χαρακτηρισμός του ως σεξιστικού ήταν υπερβολικός. Μερικοί μάλιστα πρόσθεταν πως δεν γίνεται πάντα η Κεντροδεξιά να χορεύει στις ορέξεις της Αριστεράς ιδίως όταν υπάρχει τέτοια δόση υπερβολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή