Γιατί άραγε στην Κύπρο;

2' 7" χρόνος ανάγνωσης

Ισως λόγω επαγγελματικού κυνισμού ή και μιθριδατισμού, μετά τόσα χρόνια (45) στη δημοσιογραφική-πολιτική-κοινωνική πιάτσα, ο υπογράφων δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη έκπληξη από το γεγονός και το περιεχόμενο της συνομιλίας Μιωνή – Παππά. Γεγονός, γιατί ούτε ο Παππάς αμφισβητεί ότι έγινε συνάντηση· περιεχόμενο, επειδή η όλη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των ηγετικών στελεχών του, τόσο στη διάρκεια της απότομης ανόδου του ως κόμμα στην αντιπολίτευση, όσο και στη διάρκεια που ασκούσε εξουσία, είχε προετοιμάσει κατάλληλα το μυαλό για τις πρακτικές, το αλισβερίσι και τη φρασεολογία που περιλαμβάνει η… κασέτα.

Το ηχητικό της συνομιλίας είναι απλό «στοιχείο» μιας υπόθεσης με έντονη οσμή διαφθοράς και παρακρατικής δραστηριότητας που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης. Είναι όμως αλήθεια ότι το DNA του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία Αλέξη Τσίπρα και της ομάδας του, οδηγεί σε συμπεράσματα ενοχής. Οταν όλη του η δραστηριότητα μέχρι σήμερα χαρακτηρίστηκε από λαϊκισμό χωρίς όρια, τακτικές κινήσεις για την πλήρη άλωση του κράτους –είτε με… προσλήψεις τύπου Παπαγγελόπουλου και άλλων πολιτικών παραγόντων για διείσδυση στη δικαστική εξουσία, είτε με συμμαχίες τύπου ΑΝΕΛ για αιχμαλωσία άλλων τομέων–, συνεχείς προσπάθειες σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων, ενέργειες που θύμιζαν «street gang», ανοιχτές απειλές, αλλά και ανικανότητα, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς στην αθωότητα του Ν. Παππά. Ο,τι δηλαδή άλλα είπε ο ίδιος στον Μιωνή, άλλα ακούγονται στο ηχητικό, γιατί έγινε μοντάζ.

Προς το παρόν, πέρα από όσα περιλαμβάνονται στο ηχητικό, ο τότε υπουργός Επικρατείας πρέπει να εξηγήσει πειστικά γιατί πήγε στην Κύπρο για να συναντήσει τον Μιωνή. Είναι αστείος ο ισχυρισμός ότι βρέθηκε εκεί για να… βοηθήσει το «αδελφό»(;) ΑΚΕΛ την προηγουμένη των εκλογών και ενώ είχε ολοκληρωθεί η προεκλογική μάχη. Η Κύπρος έχει παίξει ρόλο στην πολιτική δράση του Ν. Παππά, αν θυμηθούμε το περιβόητο και μυστηριώδες ταξίδι στη Βενεζουέλα, την επίσκεψή του σε κρατούμενο για οικονομικές ατασθαλίες στις φυλακές εκεί, στις φήμες ότι στο νησί έχει καταφύγει άτομο που χρησιμοποιούσε το όνομά του, σε συναλλαγές με τη ΔΕΠΑ. Εξάλλου, η Κύπρος διευκόλυνε, καθώς βρίσκεται απέναντι από το Ισραήλ…

Είναι φανερό επίσης ότι ο πολυπράγμων ως υπουργός Ν. Παππάς έμπλεξε, μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με λάθος άτομο. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο Μιωνή έχει υπάρξει εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού και η πρεσβεία του Ισραήλ πίεζε να τον αφήσουν ήσυχο, αφού δεν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος του. Βλέπετε όμως ότι η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να σπιλώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του, σε συνδυασμό με τα «μαγαζιά» που λειτουργούσαν ανεξάρτητα, έσπρωχναν προς βορβορώδεις καταστάσεις. Και για να μην ξεχνάμε την… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, που πολλοί την παρουσιάζουν ως θύμα των πολιτικών, η ιστορία της λειτουργίας της έχει πάρα πολλά άπλυτα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT