Το σοκ της κ. Γεροβασίλη

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yποπτος αυτός ο κ. Λιότσιος. Κατ’ αρχάς δεν ξέρουμε πώς τα κατάφερε να αναλάβει αυτός την πραγματογνωμοσύνη για το Μάτι. Επαρκώς κατηρτισμένος στη χημεία δεν είναι, ώστε να μπορεί να εντοπίσει τις αντιδράσεις της «καύσιμης ύλης». Είμαι δε βέβαιος ότι οι πολεοδομικές γνώσεις του, που θα του επέτρεπαν να καταγγείλει την «άναρχη δόμηση», είναι απλώς εμπειρικές. Τέλος πάντων, κατάφερε να βρεθεί σ’ αυτή τη θέση, όμως απόδειξη ότι αισθάνεται προστατευμένος από τους υπόγειους μηχανισμούς που τον τοποθέτησαν είναι ότι δεν υπακούει στις εντολές των ανωτέρων του. Του ζητούν να σταματήσει, όμως εκείνος συνεχίζει. Του εξηγούν με το καλό ότι μεταφέρουν την επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας. Κι όταν δεν κάμπτεται το πείσμα του, τον συνετίζουν με το υπέροχο: «Κι ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει και να ’ρθει η Ν.Δ., εκεί πάλι θα είσαι φαγωμένος 1.000% από τους ίδιους» – αν βρείτε καλύτερο ορισμό του βαθέος κράτους απ’ αυτόν, παρακαλώ ενημερώστε με. Τίποτε αυτός. Επιμένει να ψάχνει ανθρώπινες ευθύνες ενώ είναι σαφές πως η τραγωδία στο Μάτι οφείλεται σε εκτροπή χημικών παραγόντων και μετεωρολογικών τοιούτων. Και μάλιστα ο αγενής αυτός άνθρωπος ηχογραφεί τις συνομιλίες του με τον αρχηγό του. Είναι φοβερό πόση αγένεια κυκλοφορεί, αγένεια στα όρια του θράσους, που του το παρέχουν οι προστάτες του, στην προκειμένη περίπτωση το παρακράτος που υπονόμευε τους δημοκρατικούς θεσμούς επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι δυνατόν να γίνονταν όλ’ αυτά πίσω από την πλάτη μας και να μην έχουμε πάρει είδηση τίποτε;» Η αποκάλυψη του παρακράτους οδήγησε την κ. Γεροβασίλη σε κατάσταση σοκ. Η αγωνίστρια, όμως, δεν το βάζει κάτω. Και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη – σ’ αυτήν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στην κυβέρνηση. Μετά τη σκευωρία του Παπαγγελόπουλου, τώρα έρχεται η σκευωρία του Λιότσιου. Πόσα χτυπήματα να αντέξει πια ο Μητσοτάκης; Αναγκάζεται να συρθεί στις Βρυξέλλες και να ζητήσει κάτι δισ. ευρώ για να χρυσώσει το χάπι. Αφήστε που κι αυτή η NAVTEX του Ερντογάν με κάνει να αναρωτιέμαι μήπως είναι αντιπερισπασμός στην επίθεση που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του παρακράτους της Δεξιάς. Διότι όταν είσαι αριστερός ιδεολόγος και δεν μπορείς να ανατρέψεις τον κόσμο, τον βλέπεις για καλό και για κακό ανάποδα.

Τι να πρωτοθαυμάσεις; Τον κυνισμό ή την ευήθεια; Μάλλον τον συνδυασμό κυνισμού και ευήθειας που οδήγησε στο μαζικό έγκλημα στο Μάτι. Πάντως, αν αληθεύουν όσα αποκαλύπτονται από τις συνομιλίες του κ. Λιότσιου με τους ανωτέρους του, ένα είναι το συμπέρασμα: Μετά μια οικονομική κατάρρευση και δέκα χρόνια κρίσης, το βαθύ κράτος παραμένει όρθιο και έτοιμο για όλα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε ότι αν συνεργαστεί μαζί του, και το κανακέψει, θα διατηρήσει την εξουσία του, κυρίως, δε, θα συντηρήσει το καθεστώς της υπανάπτυξης που τον ανέδειξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή