Θεωρείο (31/07/20)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμος για την επιθεώρηση των 9 ημερών

Η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, να μεταβεί για εννέα ημέρες στην Κω, με κρατικές δαπάνες, λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο (6-15 του μηνός) προκειμένου να επιθεωρήσει τις φυλακές, έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνητικού στελέχους και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη νεαρή πολιτεύτρια για «δωρεάν διακοπές», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η κ. Νικολάου «χρεώνει στο Δημόσιο έξοδα μετάβασης, διαμονής και οδοιπορικών για την ίδια και τέσσερα άτομα συνοδεία, για δήθεν επιθεώρηση των φυλακών της Κω από τις 6 ώς τις 15 Αυγούστου!». Ο Παύλος Πολάκης δε, από τον οποίο ξεκίνησε η καταγγελία, κατηγορεί τη γραμματέα πως θα χρεώσει το Δημόσιο με 4.000 συνολικά ευρώ.

Οργισμένη απάντηση

Η Σοφία Νικολάου δεν άφησε αναπάντητες τις βολές. Με μία μακροσκελή και οργισμένη ανάρτησή της κάνει λόγο για χυδαιότητα του Πολάκη, σημειώνοντας πως θα μεταβεί στις φυλακές της Κω από τις 6 έως τις 9 Αυγούστου και οι υπόλοιπες μέρες θα καλυφθούν με δικά της έξοδα. Ως απόδειξη μάλιστα πως το ταξίδι είναι επαγγελματικό η κ. Νικολάου επικαλείται προγραμματισμένα ραντεβού «με υπηρεσιακούς παράγοντες της φυλακής, με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, αλλά και με τον έπαρχο Κω – Νισύρου». Οσον αφορά το ποσό των 4.000 ευρώ η γραμματέας αναφέρει πως πράγματι τα έξοδα είναι 3.895,58 ευρώ, αλλά από αυτά μόνο τα 463 ευρώ είναι για δικά της έξοδα, και τα υπόλοιπα «αντιστοιχούν στα έξοδα μετάβασης και ημερήσιας αποζημίωσης του προσωπικού ασφαλείας». Η απάντησή της καταλήγει σημειώνοντας πως το θέμα δεν τελειώνει εδώ και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Τέταρτη φορά

Η Σοφία Νικολάου είναι η τέταρτη φορά που απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας. Η πρώτη ήταν με την περίπτωση του κρατούμενου Δημάκη, που τότε ακόμα και πολλοί φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στον χειρισμό που έκανε. Η δεύτερη φορά ήταν όταν αποκάλεσε… Τούρκο, μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ. Η τρίτη φορά ήταν για τις αναθέσεις σε εταιρεία απεντόμωσης ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ και η τελευταία το ταξίδι στην Κω. Αυτό βέβαια για κάποιους που ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει «κακή δημοσιότητα» δεν είναι κακό, καθώς η Σοφία Νικολάου που απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής την προηγούμενη φορά, μπορεί αυτή τη φορά να χρησιμοποιήσει τη δημοσιότητα που αποκτά προς όφελός της, είτε κατέλθει εκ νέου στην Α΄ Αθήνας είτε στην Εύβοια όπου λέγεται πως θα είναι την επόμενη φορά υποψήφια…

Χαμηλή πτήση

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε χθες στο νησί του Ιπποκράτη. Το ενδιαφέρον είναι πως στο νησί θεωρούν πως τα 4,5 χρόνια που ήταν πρωθυπουργός ελάχιστα ενδιαφέρθηκε για όσα πέρασαν οι κάτοικοι με κυριότερο τα όσα έγιναν μετά τον μεγάλο σεισμό του 2017. Εξ ου και η επίσκεψή του αντιμετωπίστηκε στην καλύτερη με χαμηλό ενδιαφέρον, στη χειρότερη με αδιαφορία. Να ήταν αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα καλά θα ήταν…

Γκρίνιες

Να ξέρετε πως η επιστροφή της Κατερίνας Γκαγκάκη σε θέση αντιδημάρχου στην Αθήνα έχει προκαλέσει πολλές γκρίνιες στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας του Κώστα Μπακογιάννη….

Μαθήματα Ιστορίας

Σκαλίζοντας το παρελθόν έχουμε μία χρυσή ευκαιρία να μάθουμε και να μην κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη. Μία τέτοια ιστορία που μοιάζει πολύ με όσα ζούμε σήμερα διαδραματίστηκε το 1919, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της ισπανικής γρίπης, όταν δημιουργήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το Anti-Mask League, ένα κίνημα που ήταν κατά της χρήσης μάσκας. Οσοι το υποστήριζαν θεωρούσαν πως δεν υπάρχει φόβος επαναφοράς της πανδημίας του 1918, αναπαράγοντας θεωρίες συνωμοσίας, κάτι που βεβαίως διαψεύστηκε καθώς ο ιός επανήλθε ακόμα δριμύτερος, μέχρι να πάρει οριστικά την κατιούσα το 1920.

Ζυμώσεις στα δεξιά

Οι εξελίξεις με την Τουρκία έχουν και εσωτερικό αντίκτυπο. Πληροφορούμαι πως η λεγόμενη δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ. παρακολουθεί στενά πώς εξελίσσεται το θέμα με τη γείτονα και, εάν χρειαστεί, είναι έτοιμη να παρέμβει. Ο φυσικός πάντως αρχηγός της πτέρυγας, ο Αντώνης Σαμαράς, έχει εκφραστεί για το θέμα με ιδιαιτέρως σκληρό τρόπο, χαρακτηρίζοντας «πειρατές» τους Τούρκους. Για να ξέρετε, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει επικοινωνήσει τελευταία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει μετά τη θερινή ανάπαυλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή