Vegan, μαμάδες και μάσκες

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οχι στην κρεατοφαγία (sic) για να φύγει η πανδημία». Κάνει και ρίμα. Από την επιθεώρηση των τελευταίων ημερών ήταν το πιο εμπνευσμένο νούμερο. Το σεμνό πλην όμως μεστό περιεχομένου πανό με έβαλε σε σκέψεις. Οι άνθρωποι μπορεί και να έχουν δίκιο. Το κατσικάκι και το πρόβατο είναι όντα χορτοφάγα. Δεν πάσχουν ούτε μεταδίδουν τον κορωνοϊό. Οπερ έδει δείξαι. Στους αντίποδες, το νούμερο με την κυρία που χοροπηδάει πάνω στις σωριασμένες μάσκες. Οι κινήσεις της θυμίζουν χορό ινδιάνων σε κόμικ. Εδώ η σκέψη μπορεί να λείπει, όμως περισσεύουν το πάθος και η ψυχή, δυο θεμελιώδεις αρετές του λαού μας. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχημένης επιθεώρησης. Υπάρχουν νούμερα για τους κάπως σκεπτόμενους θεατές και νούμερα για τον απλό λαό. Δημοκρατία έχουμε. Και από τη δημοκρατία δεν μπορεί να λείπει ο χορός. Νέες γυναίκες, καλοβαλμένες – διαδήλωση έχουμε, μην πάμε όπως όπως– που φωνάζουν ρυθμικά: «Οχι μάσκα στο σχολείο». Δεν αμάρτησαν για το παιδί τους. Εγιναν ικέτιδες για να μη βασανίσουν το παιδί τους οι σαδιστές γιατροί που όχι μόνο θέλουν να του κάνουν ένεση με το φριχτό εμβόλιο, αλλά θέλουν να το φιμώσουν κι από πάνω για να μην μπορεί να εκφραστεί – κάπου το άκουσα και αυτό. Το δικό τους νούμερο είχε λιγότερο ενδιαφέρον. Σαν διαδήλωση συνδικαλιστών για την εκπαίδευση.
 
Οσο κι αν αισθανόμαστε μοναδικοί στον κόσμο τούτο, μόνοι δεν είμαστε. Την επιθεώρηση που ανέβηκε την Κυριακή σε διάφορες πόλεις της χώρας μας την έχουμε δει και σε καλύτερες οικογένειες. Χαμός έγινε στο Βερολίνο κατά της μάσκας. Η πολιτικώς ορθή αντιμετώπιση του φαινομένου είναι ότι πρόκειται για αντιεπιστημονικό σκοταδισμό. Θα έλεγα πως έχουμε να κάνουμε με το ακριβώς αντίθετο. Πρόκειται για τη μεταφυσική πίστη ότι η επιστήμη έχει καθυποτάξει σε τέτοιο βαθμό τη Φύση, ώστε αυτή να μην έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί φαινόμενα που ξεπερνούν τις δυνάμεις της επιστήμης. Πιστεύουν ότι οι επιστήμονες ελέγχουν τον κορωνοϊό και δεν μας το λένε. Ακόμη κι αν δεν τον έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, συνεργάζονται με την πολιτική εξουσία για να μας υποχρεώσουν να φοράμε μάσκες, να μας φιμώσουν και να μας στερήσουν από την ερωτική εγγύτητα που απειλεί τον νόμο και την τάξη. Το AIDS, λένε, εμφανίστηκε για να αναχαιτίσει τη σεξουαλική απελευθέρωση, που απειλούσε την οικογένεια, τον πυρήνα της κοινωνικής ισορροπίας.
 
Θα μου πείτε, υπάρχουν και κάποιοι ιερείς που δεν δέχονται τη μεταφυσική πίστη στην επιστήμη. Τους φτάνει η δική τους. Οπως υπάρχει και η μαμά που δεν μπορεί να βλέπει τον κούκλο της με μάσκα. Ο ναρκισσισμός είναι κοινωνική δύναμη ισχυρότερη από τον συνδικαλισμό. Το ζήτημα είναι πως όλα αυτά δείχνουν κοινωνίες που δεν μπορούν να συνεννοηθούν για το στοιχειώδες, τους όρους της επιβίωσής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή