80 χρoνια πριν… 14-10-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: […] μεταξύ των πολιτικών κύκλων του Aξονος συζητείται ευρύτατα το σχέδιον της νέας οικονομικής αναδιοργανώσεως. […] Κατά την γνώμην των Γερμανών οικονομολόγων, αι αστάθειαι των νομισμάτων και αι κρίσεις της υπερπαραγωγής εκ των οποίων υπέφερε ο κόσμος κατά την τελευταίαν εικοσαετίαν οφείλονται εις την επιβληθείσαν υπό της συνθήκης των Βερσαλλιών πολιτικήν διαίρεσιν, η οποία δεν συνεβιβάζετο προς την ανάπτυξιν των συγκοινωνιών και την πρόοδον των τεχνικών μέσων.
 
ΒΙΡΜΑΝΙΑ: […] Τώρα ότε η Ιαπωνία συνεδέθη μετά της Ιταλίας και της Γερμανίας, η Αγγλία είναι έτοιμη πλέον να ανοίξη την οδόν της Βιρμανίας διά την προμήθειαν πολεμικού υλικού εις την Κυβέρνησιν του Τσουγκ Κιγκ. Επίσης ευρίσκεται εις συνεννοήσεις μετά της Βασιγκτώνος διά να θέση εις την διάθεσιν του αμερικανικού στόλου τας ναυτικάς της βάσεις της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας. Εάν τούτο αποτελή ένα μέσον διά να εμπιστευθή εις τας αμερικανικάς δυνάμεις την άμυναν την οποίαν δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίση εις τομείς τόσον απομεμακρυσμένους των αγγλικών νήσων, αποτελεί επίσης και ευκαιρίαν διά να θέση εις δοκιμασίαν την ιαπωνικήν συμμαχίαν μετά του Αξονος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή