80 χρoνια πριν… 17-10-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ: Ούτε τα καταδιωκτικά της αγγλικής αεροπορίας ούτε τα πυροβολεία της αντιαεροπορικής αμύνης του Λονδίνου ούτε το πυκνότατον αγγλικόν πυρ φραγμού κατώρθωσαν ν’ απομακρύνουν την νυκτερινήν αυτήν φρίκην από της αγγλικής πρωτευούσης. Τα γερμανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα επέστρεψαν εις τας βάσεις των χωρίς σχεδόν να υποστούν απωλείας και ήρχισαν προετοιμαζόμενα διά την προσεχή των επιδρομήν. Τα πληρώματά των –συνεχίζουν οι Γερμανοί ανταποκριταί– είναι ενθουσιασμένα διότι έφεραν εις πέρας το έργον των και εξετέλεσαν επιτυχώς το καθήκον των. Πράγματι ο ανεφοδιασμός της αγγλικής πρωτευούσης έχει παραλύσει διά πολύν καιρόν. Εβομβαρδίσθησαν 40 τουλάχιστον εκ των συνοικιών της αγγλικής πρωτευούσης και 12 διαμερίσματα της νοτίου Αγγλίας.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΔΑ: Ο κ. Νικολούδης κάμνει εις το ζήτημα της ελληνικής Μόδας μίαν εξ ολοκλήρου καλλιτεχνικήν προσπάθειαν. Προ ημερών έγινεν η έκθεσις της φθινοπωρινής Μόδας. Είναι άκρως χαρακτηριστικόν ότι η Εκθεσις διεπνέετο από καθαρώς ελληνικήν τεχνοτροπίαν και ότι απέδωσεν ικανοποιητικά από της πλευράς αυτής αποτελέσματα. Αλλά δεν είναι μόνον καλλιτεχνική η προσπάθεια· σκοπόν έχει επίσης να υποστηρίξη τον κόσμον ο οποίος εργάζεται εις τους οίκους της γυναικείας ραπτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή