Ο Σκουρολιάκος και τα αρχαία τσιμέντα

Ο Σκουρολιάκος και τα αρχαία τσιμέντα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση – όπως ο άνθρωπος που δάγκωσε τον σκύλο. Ηθελε να διαπιστώσει αν το τσιμέντο που χρησιμοποιήθηκε για την ανακατασκευή του φθαρμένου διαδρόμου ήταν όντως αρχαίο. Επικεφαλής ήταν ο εγνωσμένου κύρους διανοούμενος, αρχαιολόγος και κάτοχος πάσης σοφίας, κύριος Σκουρολιάκος. Τους υποδέχθηκε ο Μανώλης Κορρές, ο οποίος και παρείχε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ελπίζω να εξάντλησε το τεχνικό λεξιλόγιο της τέχνης του ώστε να απολαύσει και ο ίδιος την έκφραση στο πρόσωπό τους. Τους φαντάζομαι συνοφρυωμένους, όπως πρέπει σε σοβαρούς εμπειρογνώμονες εκπροσώπους του λαού, να κουνούν κάθε τόσο το κεφάλι τους για να δείξει ο ένας στον άλλον ότι κατανοούν. Τους λυπάμαι και λίγο. Δεν ξέρω πόση ώρα κράτησε η πραγματογνωμοσύνη, ξέρω όμως πως ο λόγος του κ. Κορρέ είναι χειμαρρώδης, ειδικά όταν μιλάει για το έργο της ζωής του, την Ακρόπολη. Αν δεν έχεις τις στοιχειώδεις γνώσεις για να τον παρακολουθήσεις, το μόνο που σου μένει είναι να απολαύσεις τη θέα, διόλου άσχημη από τον Ιερό Βράχο. Πείσθηκαν για την αρχαιότητα του τσιμέντου και απεχώρησαν έχοντας ωφεληθεί από μια επίσκεψη στην Ακρόπολη για να τη διηγούνται στα παιδιά τους. Μένει η δήλωση της κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία υπενθύμισε ότι αν είχε προηγηθεί διαβούλευση, θα είχε αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία τόσων ανθρώπων.
 
Οσο το σκέφτομαι, η κ. Αναγνωστοπούλου έθεσε ένα θέμα που, αν μας είχε απασχολήσει εγκαίρως, μπορεί να είχαν αποφευχθεί πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν το μνημείο των μνημείων. Μια δημοκρατική διαβούλευση θα υπεδείκνυε στον κ. Κορρέ την απουσία στέγης και η απόφαση της πλειοψηφίας θα τον βοηθούσε να την αποκαταστήσει. Και άλλα πολλά, όπως πεσμένοι σπόνδυλοι κιόνων που δεν τους έχει μαζέψει, κακοποιημένα δάπεδα και λοιπές φθορές. Σε αυτές τις περιπτώσεις η δημοκρατική πλειοψηφία αποδεικνύεται αποτελεσματικότερη από τις γνώσεις – αχρείαστες να είναι.
 
Το όλο επεισόδιο θα μπορούσε να εμπνεύσει δημιουργό του Θεάτρου Σκιών ή να φιλοξενηθεί στο μουσείο του δημοκρατικού φολκλόρ μας. Αν δεν είχε ριζώσει στο βαλτώδες περιβάλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στους ορυζώνες του διάφοροι εξεγείρονται για το αντιαισθητικό τσιμέντο – το σπαθί της αισθητικής στο Διαδίκτυο δεν σηκώνει μύγα. Κάπου είδαν και το όνομα Πικιώνης και το αντιγράφουν. Και ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μπούγιο από μακριά και τρέχει κι αυτός. Τι στην ευχή εκφραστής της λαϊκής θέλησης θα ήταν αν δεν είχε άποψη και για τα αρχαία τσιμέντα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή