80 χρoνια πριν… 6-11-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΝ: Αι δηλώσεις του κ. Τσώρτσιλ και προ πάντων τα όσα ανέφερε περί της βοηθείας, την οποίαν θα παράσχη η Αγγλία εις την Ελλάδα, κατεχειροκροτήθησαν υπό των βουλευτών. Η εκδήλωσις αυτή προσδίδει ιδιάζουσαν σημασίαν εις την φράσιν του πρωθυπουργού, όστις είπεν ότι «θα πράξωμεν το καλύτερον διά την Ελλάδα» και αφήνει να εννοηθή ότι η έκτασις της βοηθείας δεν περιορίζεται εις τα στενά όρια μιας μόνον φράσεως, της οποίας η έννοια θα ηδύνατο να υποτιμηθή εις το εξωτερικόν. Η στάσις της Βουλής κατέστησε προφανές, όπως το ηννόει και ο πρωθυπουργός, ότι «το καλύτερον, το οποίον θα πράξη η Αγγλία διά την Ελλάδα» δεν είναι ότι θα περιορισθή εις αποβάσεις ή σποραδικούς βομβαρδισμούς αλλ’ ότι θα δοθή εις την Ελλάδα βοήθεια, επί τη βάσει συντονισμένου προγράμματος, μέχρι του ανωτάτου ορίου της αγγλικής ικανότητος [φωτ.].
 
ΚΑΘΗΚΟΝ: Θα το επαναλαμβάνωμεν καθ’ εκάστην: Κάθε πολίτης πληροφορούμενος ή αντιλαμβανομένος αντεθνικάς ενεργείας πρέπει να σπεύδη να τας καταγγέλλη αμέσως εις τας αρχάς. Αι αρχαί εγγυώνται απόλυτον εχεμύθειαν, ώστε ουδείς καταγγέλλων τοιαύτας ενεργείας πρόκειται να εκτεθή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή