80 χρoνια πριν… 7-11-1940

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ: Τηλεγραφήματα των εν Νέα Υόρκη ανταποκριτών περιγράφουν τα της σημερινής ψηφοφορίας εις τας Ηνωμ. Πολιτείας, διά της οποίας ο κ. Φραγκλίνος Ρούζβελτ αναδεικνύεται διά τρίτην φοράν Πρόεδρος των Ηνωμ. Πολιτειών, το δε Δημοκρατικόν Κόμμα κερδίζει την πλειοψηφίαν εις την Βουλήν των αντιπροσώπων του λαού. […] ο Αμερικανός Πρόεδρος επετέλεσε κατόρθωμα, το οποίον ουδείς άλλος Πρόεδρος εις τα αμερικανικά χρονικά –μη εξαιρουμένου του Γεωργίου Ουάσιγκτων– ηδυνήθη να πραγματοποιήση.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ: Διαλέξτε τον ψυχραιμότερο μεταξύ των κατοίκων του σπιτιού σας, ο οποίος θα είναι ο αρχηγός σας (οικοφύλαξ) και εις τον οποίον θα υπακούτε διά να μην κάνη καθένας ό,τι φθάση την στιγμήν του κινδύνου. […] Οσο διαρκεί ο συναγερμός να κάθεσθε εκεί όπου κατεφύγατε ήσυχοι και ψύχραιμοι. Αποφεύγετε κάθε περιττή κίνησι και ομιλία. Οικονομάτε έτσι οξυγόνον. Μέσα στα καταφύγια απαγορεύεται το κάπνισμα. Επίσης απαγορεύεται ν’ ανάψουν κεριά, λάμπες πετρελαίου ή λάμπες λαδιού, γιατί καταναλίσκουν το οξυγόνον […].
 
ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ: Το εκδοθέν εις Κάιρον ανακοινωθέν αναφέρει ότι την 5ην Ν/βρίου το αγγλικόν πυροβολικόν έβαλεν επιτυχώς κατά εχθρικών [ιταλικών] περιπολιών νοτίως του Σίντι Ελ Μπαράνι και τας εξανάγκασε να υποχωρήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή