Θεωρείο (13/11/20)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δρομολογείται επικοινωνία

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες επαφές του με ξένους ηγέτες. Ο πρώτος που επικοινώνησε με τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, ως είθισται, είναι ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. Ακολούθησε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μάικλ Μάρτιν, καθώς ο Μπάιντεν τιμά με κάθε τρόπο τις ιρλανδικές ρίζες του. Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία και με τους δύο «μεγάλους» της Γηραιάς Ηπείρου, την Αγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν. Το αμέσως επόμενο διάστημα σειρά θα πάρουν και άλλοι ηγέτες με την ελληνική πλευρά να επιθυμεί ο Μητσοτάκης να είναι ψηλά στη λίστα, ώστε να σταλεί και το ανάλογο μήνυμα για τις σχέσεις των δύο πλευρών. Η πρέσβειρα μάλιστα της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει ήδη ρίξει τις πρώτες γέφυρες.

Τρίπλα Μητσοτάκη

Δεν μπορεί να διαφύγει την προσοχή ο τρόπος που χειρίστηκε χθες ο Μητσοτάκης το ΚΚΕ στη Βουλή. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια είδαμε έναν πρωθυπουργό να ανεβάζει τόσο ψηλά τους τόνους έναντι του ΚΚΕ με αφορμή τη γιορτή του Πολυτεχνείου. «Καλύτερο άδειασμα στον Τσίπρα δεν υπήρχε», σχολίασε έμπειρος παρατηρητής, καθώς με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός άφησε στα κρύα του λουτρού τον Αλ. Τσίπρα, που θα ήθελε πολύ να εμφανιστεί αυτός ως επικεφαλής του αριστερού και αντισυστημικού μετώπου. Αυτό άλλωστε έκανε πάντα.  

Στην καρδιά

Ενδιαφέρουσα ήταν και η αποστροφή Μητσοτάκη –απευθυνόμενος στον Γ. Βαρουφάκη– για τις καριέρες που έχτισαν κάποιοι «πάνω στο Πολυτεχνείο», ενώ «κάποιοι άλλοι με σεμνότητα κράτησαν την αντίσταση για τον εαυτό τους». «Μίλησε στην καρδιά της παράταξης», μου είπε ο… ίδιος παρατηρητής.

Ηρθε, είδε και απήλθε

Σας έχω και ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο. Χθες, ο Π. Πολάκης αργά το απόγευμα πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στις νέες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» για να αποδείξει τα λεγόμενα του ίδιου και του Τσίπρα πως λειτουργούν μόνο 9 από τις 50. Ο Πολάκης έγινε δεκτός από τη διευθύντρια κ. Νταγάνου, ξεναγήθηκε και είδε ιδίοις όμμασι ότι νοσηλεύονται 15 άτομα. Παρ’ όλα αυτά, με ανάρτησή του στο Facebook επέμεινε ότι τμήμα της ΜΕΘ παραμένει κλειστό.

Παντού ΠΑΣΟΚ

Η πρόταση του Αλ. Τσίπρα για υπουργοποίηση της Αθηνάς Λινού, ως υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής είχε και την εύθυμη πλευρά της. Η καθηγήτρια προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα μετά την πρόταση Τσίπρα να ειπωθεί η εξής ατάκα στο Εντευκτήριο από στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, παρουσία βουλευτών όλων των κομμάτων: «Μη δείτε να αποδέχεται ο Μητσοτάκης την πρόταση, με τόσο ΠΑΣΟΚ που έχει το κόμμα του», με τους περισσότερους να γελούν με το εύστοχο χιούμορ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή