80 χρoνια πριν… 21-11-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ: Η Ουγγαρία προσεχώρησεν εις το σύμφωνον Αξονος-Ιαπωνίας. Το σχετικόν πρωτοκόλλον υπεγράφη […] αφ’ ενός υπό των κ. Ρίμπεντροπ, Τσιάνο και Κουρούσου (πρεσβευτού της Ιαπωνίας εν Βερολίνω) και αφ’ ετέρου υπό του Ούγγρου υπουργού των Εξωτερικών κόμητος Τσάκυ. Το περί ου ο λόγος σύμφωνον είχε συναφθή και υπογραφή την 27ην Σεπτεμβρίου εν Βερολίνω μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας. […] Η ουγγρική κυβέρνησις δι’ επισήμου ανακοινώσεως εξηγεί τους λόγους διά τους οποίους προσεχώρησεν εις το σύμφωνον Αξονος-Ιαπωνίας, ως οφειλομένους εις την πολιτικήν την οποίαν ο Αξων ηκολούθησε κατά την τελευταίαν δεκαετίαν, προς επανόρθωσιν των αδικιών, αι οποίαι εγένοντο διά των μεταπολεμικών συνθηκών.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: «Εις την περιοχήν της Κορυτσάς τα στρατεύματά μας εσημείωσαν νέας σημαντικάς επιτυχίας. Υπερέβησαν την υψηλήν κορυφογραμμήν του ορεινού όγκου της Μοράβας και επροχώρησαν […]».
 
ΕΚΚΛΗΣΗ: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος […] ποιείται έκκλησιν προς εκείνους οι οποίοι θα ήθελαν κατά το διάστημα του πολέμου τα παιδιά των να μοιράσουν το φαγητόν των και την οικογενειακήν των περίθαλψιν με ένα παιδί επιστρατευθέντος […] και τους παρακαλεί να το δηλώσουν εις τα Γραφεία της Αποστολικής Διακονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή