80 χρoνια πριν… 24-11-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΙΣΥ: […] Καθ’ α μεταδίδει ο ανταποκριτής της εφημερίδος «Ελβετία» εν Βισύ, θα ορισθή προσεχώς η ημέρα της επιστροφής της γαλλικής κυβερνήσεως εις Παρισίους ή εις Βερσαλλίας [φωτ]. Ο αυτός ανταποκριτής, ισχυριζόμενος ότι αρύεται τας πληροφορίας του εξ επισήμου πηγής, προσθέτει ότι εις Βερσαλλίας έχουν επιταχθή δύο μέγαρα διά την εγκατάστασιν της κυβερνήσεως.
 
ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣΑ: […] Ο πόλεμος τον οποίον δεν εκηρύξαμεν ημείς, θα συνεχισθή μέχρι του τέλους. Μέχρι της συντριβής του εχθρού ή μέχρι της ώρας που ο ιταλικός λαός θα ανανήψη και θα έλθη βοηθός και επίκουρος εις το απελευθερωτικόν έργον μας. […] Αλλως τε –και είπε λόγον μέγαν ο Ιω. Μεταξάς προχθές– η Ελλάς δεν μάχεται απλώς υπέρ εαυτής. Η Μοίρα τής επεφύλαξε να υψώση πρώτη αυτή την σημαίαν της ελευθερίας και της αξιοπρεπείας των λαών της Ευρώπης και διά μίαν ακόμη φοράν πρώτη η Ελλάς, προμαχούσα των ευρωπαϊκών λαών και των υπερτάτων αγαθών των, ηδυνήθη να σταματήση και να ανατρέψη την δύναμιν των συγχρόνων βαρβάρων – όπως προ χιλιάδων ετών οι Αθηναίοι εις τον Μαραθώνα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή