80 χρoνια πριν… 5-12-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΕΜΕΤΗ: «Σκληροί αγώνες επί της δυτικώς του Πόγραδετς ορεινής περιοχής εστέφθησαν υπό σημαντικής επιτυχίας. Πείσμων αντίδρασις του εχθρού εις την περιοχήν βορείως Πρεμετής εκάμφθη κατόπιν ισχυρών επεμβάσεων του πυροβολικού μας. Επί της εκατέρωθεν της αμαξιτής οδού ζώνης, ο εχθρός ενήργησε προσβολάς δι’ αρμάτων αποτυχούσας. Κατελάβομεν την Πρεμετήν. Ο εχθρός υπέστη βαρείας απωλείας. Συνελάβομεν άνω των 500 αιχμαλώτων και εκυριεύσαμεν 6 πυροβόλα και άφθονον υλικόν».
 
ΔΙΑΦΩΝΙΑ: […] Αναφέρεται σοβαρά διαφωνία αναφυείσα μεταξύ Μουσσολίνι και στρατάρχου Γκρατσιάνι. Ο τελευταίος ούτος φαίνεται ότι επέκρινε την κατά της Ελλάδος εκστρατείαν, η οποία προεκλήθη υπό των φασιστικών κύκλων επιζητούντων εύκολον νίκην και η οποία ήδη θέτει εις σοβαρώτατον κίνδυνον τας μεταξύ Ιταλίας και βορείου Αφρικής συγκοινωνίας, εις τρόπον ώστε ο ιταλικός στρατός της Λιβύης να ευρίσκεται εις δυσχερεστάτην θέσιν. Λέγεται μάλιστα ότι ο στρατάρχης Γκρατσιάνι, τρις ηρνήθη να υπακούση εις διαταγάς προς διενέργειαν επιθέσεως εν τω μετώπω της Αιγύπτου.
 
ΓΑΛΛΙΑ: Η αθλιότης εις την οποίαν ευρίσκεται η κατεχόμενη Γαλλία είναι τρομακτική. Ουδείς σχεδόν τρέφεται επαρκώς, η ανεργία είναι γενική, οι δε ειδικευμένοι εργάται υποχρεούνται να μεταβαίνουν εις Γερμανίαν […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή