80 χρoνια πριν… 12-12-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΒΥΗ: Επείγον τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρώυτερ εκ Καΐρου μεταδίδει το κάτωθι έκτακτον ανακοινωθέν του Αρχηγείου των αγγλικών δυνάμεων: «Το Σίντι Μπαράνι κατελήφθη μετά μεγάλου αριθμού αιχμαλώτων, μεταξύ των οποίων και τρεις στρατηγοί. Τα αγγλικά τμήματα στρατού, προελαύνοντα, ασκούν ήδη πίεσιν επί των ιταλικών στρατευμάτων προς δυσμάς του Σίντι Μπαράνι».
 
ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ: […] Αναγιγνώσκομεν εις την εφημερίδα «Ανατολή» του Καΐρου τα κάτωθι: «Η αθηναϊκή έγκριτος συνάδελφος “Καθημερινή” η οποία έχει κατακτήσει την εκτίμησιν και την συμπάθειαν του κοινού μας, συνέβαλε, κατά τρόπον πρωτοφανή εις τα δημοσιογραφικά χρονικά, εις τον εθνικόν μας έρανον. Δύο ομογενείς οι οποίοι έφθασαν εις Κάιρον αεροπορικώς εξ Αθηνών την παρ. Κυριακήν είχον φέρει μετ’ αυτών και τρία φύλλα της “Καθημερινής” της 24ης Νοεμβρίου. Αι τρεις αυταί εφημερίδες επωλήθησαν εις την Ελληνικήν Λέσχην Καΐρου αντί 5 λιρών Αιγύπτου εκάστη».
 
ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ: «Αν ο πόλεμος αυτός δεν τερματισθή με στρατιωτικήν επικράτησιν της συντριπτικής δυνάμεως των εν Ευρώπη Δημοκρατιών, δεν είναι δυνατόν να προσβλέπη τις προς εποικοδομητικήν μεταβατικήν περίοδον από του πολέμου εις μίαν καλυτέραν και διαρκήν ειρήνην» (από ομιλία του υπουργού Εσωτερικών των ΗΠΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή