80 χρόνια πριν… 8-1-1941

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΗΘΕΙΑ: […] αύριον ο κ. Ρούζβελτ θα απευθυνθή εις το Κογκρέσσον, ενώπιον του οποίου θα αναγνώση δήλωσιν όχι ολιγώτερον σοβαράν από την χθεσινήν, εις ην ετόνισε την απόφασίν του όπως αι φιλελεύθεραι χώραι μη αφεθούν να παραδοθούν. […] Ευθύς ως εγκριθή υπό του Κογκρέσσου το σχέδιόν του περί παροχής πολεμικού υλικού, υπό τύπον δανείου ή επί ενοικίω, άπαντα τα αμερικανικά πολεμικά εργοστάσια θα τεθούν υπό τον έλεγχον του Προέδρου και των στρατιωτικών και ναυτικών αυτού συμβούλων, διά να χρησιμοποιηθή η παραγωγή των εις τον αγώνα, τον οποίον διεξάγουν αι ελεύθεραι χώραι. Εκ τούτου κρίνεται ότι θα καταστή δυνατόν να παραχωρηθούν αντιτορπιλλικά και αεροπλάνα εκ των ανηκόντων ήδη εις αμερικανικάς ναυτικάς και αεροπορικάς δυνάμεις.
 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ: Επί του παρόντος, η γερμανική δράσις θα περιορισθή εις διπλωματικάς ενεργείας, μέχρις της στιγμής καθ’ ην θα εκδηλωθή επίθεσις κατά της Βρεταννίας αν αι συνθήκαι το επιτρέψουν.
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: Δι’ αγορανομικής διατάξεως απαγορεύεται εις την περιφέρειαν Διοικήσεως Πρωτευούσης: Η σφαγή ζώων καθ’ απάσας τας ημέρας της εβδομάδος πλην της Παρασκευής. Η πώλησις γενικώς παντός είδους κρεάτων καθ’ απάσας τας ημέρας της εβδομάδος πλην του Σαββάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή