Θεωρείο (08/01/21)

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκοτεινός μέντορας

Οσα σοκαριστικά είδαμε να διαδραματίζονται στο Καπιτώλιο και να διασύρουν την υπερδύναμη έχουν τη ρίζα τους, όπως λένε καλά γνωρίζοντες, στη δεκαετία του 1950. Τότε ο μακιαβελικός Ρόι Κον εφάρμοζε ήδη το δόγμα «νικάω με κάθε τρόπο», το οποίο μεταλαμπάδευσε ως μέντορας στον νεαρό Τραμπ. Δημοσίευμα των ΝΥΤ αναλύει το αποτύπωμα του αδίστακτου δικηγόρου στην προσωπικότητα του Τραμπ, ο οποίος θεωρούσε τη νίκη αυτοσκοπό με κάθε τρόπο. Θα έλεγε κανείς πως η συμπεριφορά του Τραμπ είναι βγαλμένη από τη Νο 1 σειρά αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, το «Cobra Kai», όπου ο βετεράνος δάσκαλος του καράτε διδάσκει στους μαθητές του «νίκη χωρίς έλεος». Δυστυχώς, αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην πλατφόρμα του Νetflix…

Εστριψε πολύ δεξιά

Κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ., επί σειράν ετών υπουργός, μου έκανε μια ενδιαφέρουσα επισήμανση: «Η ομάδα που πήρε θέσεις-κλειδιά στην Κ.Ο. είναι πολύ δεξιά και αυτό δεν θα βοηθήσει». Και πράγματι, αν ρίξει κανείς μια ματιά στα ονόματα, θα δει τα εξής: ο νέος γραμματέας είναι ο Γιάννης Μπούγας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Βρούτσης και αναπληρωτές οι Χρήστος Μπουκώρος και Θάνος Πλεύρης. Η απόχρωση είναι από το μπλε μέχρι… πολύ βαθύ μπλε.

Τετ α τετ

E-mail, με το οποίο ενημερώνει τους νέους ή μετακινούμενους υπουργούς και υφυπουργούς για τον λεγόμενο «μπλε φάκελο», δηλαδή το σχέδιο δράσης 2021 του υπουργείου που ανέλαβαν, απέστειλε η Γ.Γ. της Κυβέρνησης. Στόχος, να μη μείνει κανείς χωρίς ενημέρωση και να συνεχίσει άμεσα το κυβερνητικό έργο χωρίς χρονοτριβές. Μάλιστα, όπως μαθαίνει η στήλη, από την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν τετ α τετ των νέων υπουργών και υφυπουργών με τον Ακη Σκέρτσο.

Διάσπαση… πασόκων

Φεύγω από τα νεοδημοκρατικά και πάω στα συριζαϊκά. Ηδη ξέρετε για την εσωτερική διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα στην ενωτική τάση των Σπίρτζη – Παππά, με την αποχώρηση των Κοτσακά και Σκορίνη. Τα κίνητρα όμως δεν τα ξέρετε. Καλά πληροφορημένες πηγές μού λένε πως δεν είναι ιδεολογικά αλλά προσωπικά. Και πράγματι η νέα τάση δηλώνει προεδρική ενώ στο μανιφέστο της δεν υπάρχει κάποια ηχηρή διαφοροποίηση. Με λίγα λόγια, μια πασοκική κόντρα των Κοτσακά και Σπίρτζη οδήγησε σε διάσπαση εντός του… ΣΥΡΙΖΑ.

Για καλό

Με παρέμβαση των Δημητριάδη και Λιβάνιου, η Σπιναλόγκα θα αποκτήσει τελικά υδροδότηση και ηλεκτροδότηση. Το σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί δίχως αποτέλεσμα εδώ και 4 χρόνια και τελικά υλοποιήθηκε, καθώς ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός μετέφερε το σχετικό αίτημα στη Γιάννα Αγγελοπούλου ύστερα από πρόσφατη επίσκεψή της στην Κρήτη και αυτή το μετέφερε αρμοδίως. Μάλιστα, το ποσό επιχορήγησης αυξήθηκε από το 1,7 στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή